Video – Petra Verhoef op Surinaamse wijze naar laatste rustplaats gebracht

begrafenis Suriname Nederland FamilieNieuws

Swingend en dansend naar de laatste rustplaats. Het was een bijzonder gezicht, maandagmiddag bij de kerk in Lepelstraat en de begraafplaats in Steenbergen.
[quads id=1]

Na de afscheidsceremonie

Surinaamse kistdragers brachten Petra Verhoef uit Steenbergen naar haar laatste rustplek. En dat deden ze al dansend, onder begeleiding van muziek. Op het filmpje dat haar zoon Vladimir Hornicek online heeft geplaatst is te zien hoe zes mannen van de kist van zijn moeder dragen.

Ze dansen op de muziek en gaan op die manier na de afscheidsceremonie in de kerk in Lepelstraat naar de begraafplaats in Steenbergen.

begrafenis Suriname Nederland FamilieNieuws

 

Voor altijd herinneren

,,Je moeder de grond in zien gaan is iets wat je leven lang op je netvlies blijft hangen”, zegt Hornicek. ,,Dan is dit toch een mooi beeld om voor altijd te herinneren?”
[quads id=1]

De vlogger uit Steenbergen had de ceremonie, die in Suriname vaak voorkomt, wel eens gezien. ,,En toen dacht ik: zo wil ik ook begraven worden.

Tumultueus leven

” Vorige week overleed zijn moeder. ,,Ze heeft een tumultueus leven gehad”, zegt de Steenbergenaar. ,,Ze is zes jaar lang ziek geweest. Ik wilde iets ludieks voor haar doen.”

Hornicek is dankbaar voor de manier waarop de mannen van ‘Wi Kan Doe‘ de ceremonie hebben gehouden. ,,Het was heel waardig en respectvol.”

Bekijk hier de video van de uitvaart in samenwerking met de Surinaamse dragers ‘Wie Kan Doe’:

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.