Video – 21-jarige Rotterdammer Rahiied A. verdacht van meerdere moorden

Rotterdam Suriname Hindoestaan FamilieNieuw

De 21-jarige Rotterdammer Rahiied A., die bijna twee weken geleden werd aangehouden voor een insulinemoord in een verpleeghuis in Puttershoek, heeft mogelijk nog twee mensen om het leven gebracht. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.
[quads id=1]
Nog vier andere sterfgevallen worden nader onderzocht.A. werkte op afroepbasis als verzorger in meerdere zorginstellingen in de regio. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de nieuwe verdenkingen voortgekomen uit de meldingen van instellingen waar de verdachte heeft gewerkt.

Humanitas Rotterdam

Het gaat om Humanitas in Rotterdam, het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk. In totaal hebben die instanties twaalf nieuwe meldingen gedaan.

De Rotterdammer van Surinaams-Hindoestaanse afkomst moest vandaag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen die zijn voorarrest met negentig dagen heeft verlengd. „Onderzocht wordt of bij deze signalen sprake is van een strafbaar feit waar de man bij betrokken was”, aldus justitie die gisteren de familie van de slachtoffers op de hoogte bracht.

Insuline toegediend

Rahiied A. kwam in het vizier toen op 1 november de alarmbellen afgingen toen een bewoonster van het verpleeghuis ’t Huys te Hoecke in Puttershoek onwel werd. Daar bleek dat ze insuline toegediend had gekregen, zonder medische noodzaak: de vrouw heeft geen diabetes.
[quads id=1]
„Er bleek iets niet te kloppen, dus zijn we een onderzoek gestart”, zei directeur Nico de Pijper van Stichting Zorgwaard – waar ’t Huys te Hoecke onder valt – vorige week tegen De Telegraaf. De politie werd ingeschakeld en al snel richtte de verdenking zich op een 21-jarige oproepkracht Rahiied A.

Rotterdam Suriname Hindoestaan FamilieNieuw

 

Nader onderzoek

Het meest recente slachtoffer herstelde, maar eerder leek A. in ’t Huys te Hoecke wel te zijn geslaagd in zijn opzet. Vorige week werd het lichaam van een overleden bewoonster opgegraven voor nader onderzoek.

A. zou ook hebben toegeslagen bij verpleeghuis De Wetering van Humanitas. Ook dat slachtoffer overleefde de aanslag op haar leven.

Stage

In zijn omgeving werd verbaasd gereageerd op de aanhouding van A. De 21-jarige jongen volgde aan het Albeda College een zorgopleiding en blonk daar al uit in vriendelijkheid en behulpzaamheid. Tijdens zijn stages bij zorggigant Laurens was het niet anders, vertelde een klasgenote vorige week aan De Telegraaf. „Iedereen was altijd ontzettend tevreden over hem. Hij deed alles met een brede grijns. Zelfs in zijn vrije tijd hielp hij bejaarden met oversteken.”

Hij hielp mensen

De vrouw kwam hem regelmatig tegen bij Laurens-verpleeghuis Dijkveld, een van de locaties waar hij na het behalen van zijn mbo-diploma als oproepkracht aan de slag ging. „Hij bracht eten en drinken rond. Hij hielp mensen, maakte schoon. Iedereen kon van hem op aan.”
Bekijk hier de video erover:

Gerelateerde berichten:
-Redactie: Darryl N. verdacht van geldverduistering

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.