Video – Owru yari wordt gewoon op zondag 31 december 2017 gevierd

oud en nieuw Paramaribo Suriname

Anders dan velen hadden gedacht vindt de pagara-estafette traditioneel op oudejaarsdag plaats, ook al valt die dit jaar op zondag.
[quads id=1]

In de binnenstad

Jean-Luc van Charante, voorzitter van Surifesta, zegt dat het merendeel van de bedrijven in de binnenstad heeft beslist dat het evenement in de binnenstad op oudejaarsdag zelf wordt gehouden. “We kunnen geen owru yari vieren op de zaterdag terwijl wij de volgende dag nog in het oude jaar zijn.”

Hij zegt dat in het verleden de estafette wel is vervroegd als owru yari op een zondag viel. Sinds een aantal grote bedrijven ook op de zondag open is, is de situatie anders. Ook bedrijven als Dresscode, hotel Krasnapolsky en Galaxy staan achter het besluit. Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest met de grootste sponsor De Surinaamse Brouwerij, veiligheidsdiensten en het commissariaat Paramaribo-Noordoost.

Pagara Owru yari Suriname Paramaribo FamilieNieuws

 

Naar het Onafhankelijkheidsplein

Een andere belangrijke ontwikkeling rond de viering van de jaarwisseling is dat de traditionele owru yari-festiviteiten die al bijkans dertig jaar bij ’t Vat worden gehouden, naar het Onafhankelijkheidsplein verplaatst worden. Als het plein is opengesteld vindt de verschuiving al dit jaar plaats. De reden voor deze verschuiving is dat de middelen vanuit sponsoren beperkt zijn.
[quads id=1]

Niet rendabel

Hoewel ’t Vat verschillende activiteiten ontplooit en op 31 december terug wilde geven aan de gemeenschap, zegt manager Robbin Roemer dat het niet rendabel meer is. Volgens hem trekt de omgeving op die dag niet alleen toeristen aan, maar ook anderen, van wie een groot deel niets nuttigt. Ook kan ’t Vat de organisatie niet meer trekken. Die wordt overgedragen aan Surifesta die sponsoren zal zoeken. Hij verzekert dat een traditie niet zal worden stukgeslagen. Vandaar dat er is gekozen voor een nieuw evenement op het plein.

Twijfel je nog of je dit jaar aanwezig wilt zijn? Deze video helpt je een besluit te maken. We lopen mee met Vlogger Naomi Chanel Laing tijdens Owru yari 2016:

Gerelateerde berichten:
–Redactie: 40-jarige vrouw laat leven tijdens pagara Estafette
— Redactie: Wél pagara estafette in de stad

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.