Video – Misdadiger pleegt zelfmoord tijdens zitting (Nederland)

Zelfmoord rechtbank Nederland

Kroaat pleegt zelfmoord voor Joegoslavië-tribunaal. ‘Ik ben geen oorlogsmisdadiger,’ riep Slobodan Praljak (72) uit en klokte in de rechtszaal van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag een flesje naar binnen dat volgens hem gif bevatte.
[quads id=1]

Twintig jaar cel

De oud-militair en academicus was even daarvoor in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Praljak overleed woensdagmiddag in een ziekenhuis in Den Haag, aldus een woordvoerder van het tribunaal.

Vermoorden van burgers

In de Bosnische oorlog stuurde hij troepen aan die volgens het vonnis oorlogsmisdaden pleegden tegen Bosnische moslims. Het ging om onder meer het vermoorden van burgers en intiem misbruik. Ook werd Praljak in verbrand gebracht met het vernietigen van de historische brug in de Bosnische stad Mostar. Beschuldiging van oorlogsmisdaden die Praljak bestrijdt. ‘Ik heb net gif gedronken. Ik verwerp deze veroordeling,’ sprak hij in de rechtszaal.
[quads id=1]

Waar hij overleed

Praljak stond in Den Haag terecht met enkele andere politieke en militaire kopstukken van de ‘Kroatische republiek’ Herceg-Bosna, een kleine staat tijdens de burgeroorlog in Bosnië. Na het incident werd de zitting geschorst en werd Praljak naar een naburig ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

Zelfmoord Nederland FamilieNieuwsHet tribunaal kon woensdag nog niet zeggen wat voor gif Praljak heeft ingenomen of hoe hij het in zijn bezit heeft gekregen

Bekijk hier de video’s. Let op beelden kunnen schokkend overkomen:


Bron: trouw.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.