Over de ontvoeringszaak van Combé Markt eigenaar Kalipdewsing

Combe markt Suriname

In de strafzaak over de ontvoering en beroving van Kries Kalipdewsing, eigenaar van Combé Markt, is Jeraitel V. op de rechtszitting van maandag gehoord als getuige. Hij is medeverdachte in deze zaak. Jeraitel vertelde dat volgens hem de verdachte Surinder A. het plan had beraamd.
[quads id=1]

Militair Surinder A.

De verdachte verklaarde dat hij Surinder A., die militair is, al lang kent. Die zou hem hebben benaderd en hem hebben verteld dat ze iemand moesten afschrikken, omdat hij (Surinder A.) de persoon geld moest betalen. Op die bewuste dag kwam Surinder A. samen met Kalipdewsing het kantoor aan de Tout Lau Fautweg binnen. Jeraitel V. hield zich met nog iemand schuil in de toiletruimte.

Sigaret roken

Op gegeven moment ging Surinder A. naar buiten om een sigaret te roken. Toen overvielen Jeraitel en de andere persoon, Kalipdewsing. Ze bedreigden hem met een jachtgeweer, blinddoekten en knevelden hem. Zijn mond werd dichtgeplakt. De twee ‘gijzelnemers’ maakten Euro 7.500 en SRD 20.000 buit. Jeraitel verklaarde dat zij het geld en het geweer achterlieten op de tafel in het kantoor.

Combe markt Suriname ontvoering FamilieNieuws

Riep om hulp

Kalipdewsing verklaarde dat de mannen Euro 300.000 van hem eisten. Op een gegeven moment kon hij niet goed ademen, waarna zijn mond en neus werden vrijgemaakt van de beplakte plakband. Op dat moment belde een familielid naar het slachtoffer. Hij sprak anders, zodat het familielid kon begrijpen dat hij in gevaar was. Het werd stil in het gebouw en Kalipdewsing riep om hulp. Hij had een zak over zijn hoofd.
[quads id=1]
De verdachte Surinder A. is toen rollend op een stoel naar het slachtoffer gegaan en verwijderde de zak van het hoofd. Kalipdewsing zag toen dat Surinder A. ook gekneveld was, maar hij kon zich wel bewegen. Hij gaf aan dat hij ook beroofd en gekneveld was. Ze hebben elkaar toen bevrijd en zijn daarna weggereden om zogenaamd het geld te halen voor de rovers.

Werkte zogenaamd mee

Kalipdewsing had al door dat Surinder A. dit alles in elkaar had gezet. Hij werkte zogenaamd mee met alles en zei aan Surinder A. om het geld van kantoor te halen om de rovers te betalen. In de auto werd Surinder A. steeds gebeld en hij gaf aan dat zijn vrouw en kinderen door de rovers waren gegijzeld. Bij Combé Markt aangekomen, schakelde het slachtoffer de politie in. Door het onderzoek van de politie kwam de medeverdachte Jeraitel V. in beeld. Hij legde een volmondige bekentenis af. Surinder A. blijft erbij dat hij onschuldig is en dat hij nooit de opdracht aan de medeverdachte heeft gegeven. Deze zaak staat op 8 januari weer op de rol.

Gerelateerde berichten:
–Eigenaar Combe markt in ademnood tijdens overval
–Kries Kalipdewsing van Combe Markt trekt zaak tegen makelaar nog niet in.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.