“Mevrouw Woei musu gowe”, Mederwerkers RGB willen af van directeur

Familienieuws Woei

“Mevrouw Woei moet weg, a musu gowe”, zeggen medewerkers van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in koor tegen de Ware Tijd. Ze hebben vrijdag hun bezwaren tegen directeur Leandra Woei naar voren gebracht tijdens een vergadering met vakbondsleider Ronald Hooghart in het CLO-gebouw aan de Gemenelandsweg.
[quads id=1]

Zonder opgaaf van reden

Het personeel geeft haar de schuld van sommige mutaties en het ter beschikking stellen van personen, zonder opgaaf van reden. “Ze frustreert ons door ons in onzekerheid te brengen. Als ik maandag aan het werk ben, wil ik Woei niet als directeur zien”, zegt een personeelslid. “Als ze toch aanblijft zullen we actie voeren, totdat ze weg is. De maat is vol”, voegt een collega eraan toe. Zij krijgt bijval van anderen.

Iemand heeft gestolen

Personeelsleden beweren dat collega’s van de ene op de andere dag naar een andere afdeling worden overgeplaatst zonder dat zij vooraf zijn ingelicht. “Als iemand heeft gestolen op een afdeling, moet die persoon aangesproken worden, want herhaling moet voorkomen worden.” Het probleem wordt niet verholpen door iemand simpelweg over te plaatsen, vinden zij.

Familienieuws Woei
RGB-directeur Leandra Woei. Foto: gov.sr
Thuis gezet

Volgens de medewerkers gaat Woei als “een Turk” tekeer op het ministerie en is wat zij zegt wet. “Zonder ons te verweren worden we thuis gezet. We krijgen slechts een brief en dat is het. Dit is echt rancune”, zegt een personeelslid.
[quads id=1]
Niet alle RGB-medewerkers zijn bij de bondsvergadering. “Niet iedereen durft hier te zijn, want er is aan ons gezegd dat ze pre­sentie gaan opnemen en wie er niet is, mag maatregelen verwachten.” De in ongenade gevallen directeur was niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.