Video – Srefidensi decoratie door President Desi Bouterse

“Mijn voorouders zijn niet gewaardeerd voor het werk dat ze hebben gedaan voor de Grote Stadskerk en als ik me daarop had gefocust zou ik het werk niet doen. Want ik doe het niet voor een onderscheiding, maar toch voelt het lekker aan om gewaardeerd te worden.
[quads id=1]
” Dat zegt Carmelita Etman, die gisteren met nog 153 andere personen is gedecoreerd door president Desi Bouterse. DWT

De republiek Suriname staat aan de vooravond van 42 jaar onafhankelijkheid. In verband met deze Srefidensi werd een groep Surinamers gehuldigd om hun verdiensten aan land en volk. Hieronder een kort verslag van de plechtigheden die plaats vonden in de Congreshal.

In de Congreshal hebben 154 personen een onderscheiding gekregen van het staatshoofd van Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse. De president gaf in zijn toespraak aan dat het op zijn plaats is om bij deze gelegenheden als de herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid van ons land diverse burgers te eren. Deze trekkers zijn meestal degenen die zich op een uitzonderlijke manier dienstbaar hebben gemaakt.
[quads id=1]
“U bent mede dankzij uw karakter en wilskracht in staat om op bijzondere wijze om te gaan met situaties die vaak als onaangenaam worden ervaren” richtte de president zich tot de decorandi. “Wij hebben veel waardering en bewondering voor uw opstellen in het leven” prees het staatshoofd de decorandi voor de speciale bijdrage die zij leveren. De regeringsleider geeft aan dat de speciale levenshouding bepalend is geweest voor de nominatie. Hij gaf ook aan dat zij over fysieke kenmerken beschikken en een luisterend oor hebben en te allen tijde een helpende hand hebben geboden.

Hij bedankte hen voor hun inzet en riep ze op om zich te blijven inzetten voor land en volk.


William “Willy” Soemita werd ook gedecoreerd. Hij is onderscheiden tot Drager van het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster. Volgens de president kreeg hij deze hoogste onderscheiding omdat hij één van de voorvechters van het vredesproces is geweest en daarmee een belangrijke rol heeft vervuld in de Surinaamse geschiedenis.

Bekijk hier de video omtrent de decoratie:

[quads id=1]
Bekijk hier ook de uitzending ter gelegenheid van 42 jaar onafhankelijkheid:

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.