Video – Roberto Campagne werd door zijn eigen zoon doodgeschoten

Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten

Moest zoon F. (24) in een oogwenk zijn moeder Carla R. beschermen, toen hij in augustus zijn vader Roberto Campagne doodschoot? Maar waarom probeerden hij en zijn moeder dan vier dagen om het lijk en sporen weg te werken?
[quads id=1]
“Het is een godswonder dat mijn cliënte hier in levende lijve zit,” zei advocate Ilkay Güçlü van Carla R. vanmiddag tegen de rechtbank. “Ze heeft die avond de dood in de ogen gekeken, er werd een wapen op haar gericht. Als haar zoon haar niet te hulp was geschoten, had ze hier misschien niet gezeten.”

Zelfverdediging

In de kern is dat het betoog van Carla R. (52) en haar zoon F. (23): Roberto Campagne terroriseerde het gezin al langer en op de avond van zijn dood liep dat volledig uit de hand. Toen werd Campagne met drie kogels in het hoofd doodgeschoten in een huis in de Nova Zemblastraat. Volgens zoon F. deed hij dat uit zelfverdediging. Hij zegt die avond een schot te hebben gehoord in de slaapkamer van zijn ouders.

Nadat hij de kamer binnenstapte, zag hij een revolver liggen en toen hij het wapen greep, zou zijn vader op hem zijn afgekomen met een mes. Daarop zou F. hebben geschoten.

Dat Roberto Campagne een moeilijke man was, die binnen zijn gezin zeer problematisch gedrag vertoonde, is wel duidelijk. Hij stond bekend als agressief en gewelddadig en als een man met verslavingen en psychiatrische problemen. Een café-eigenaar uit de buurt zei dat Campagne de avond van zijn dood dronken was geweest. Voor de deur van zijn huis trapte hij nog een fiets in elkaar. Daarna volgde het geweld in de woning.

Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten
Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten Foto: Het Parool

Toch gaat officier van justitie Jolien Ang niet zonder meer uit van het door de verdachten geschetste scenario. “Zij hebben absoluut niet aannemelijk gemaakt dat er sprake is geweest van noodweer. De sporen die dat zouden kunnen ondersteunen zijn door henzelf weggemaakt.”

Sporen verwijderen

Want het duurde na de schietpartij nog vier dagen voordat de moordzaak onder de aandacht kwam van de politie. Toen belde een neef de meldkamer dat zijn oom Roberto dood in huis lag en dat hij door zijn tante Carla en neef F. was benaderd om het lijk weg te werken. In de tijd tussen het doodschieten van Campagne en de ontdekking van zijn stoffelijk overschot, troffen moeder en zoon voorbereidingen om het lijk weg te werken.
[quads id=1]
Ze kochten dekzeil en tape, verwijderden sporen uit het huis en lieten wapens verdwijnen. Pas nadat de politie op de hoogte was gesteld, beriepen moeder en zoon zich op het noodweerscenario.

Videoclip

De neef die de zaak bij de politie meldde, speelt overigens een opmerkelijke rol in het verhaal. Hij maakte een videoclip over de moordzaak én gaf recent een uitgebreid en eenzijdig interview aan AT5 over de zaak. Hij was gekleed in een versierd leren hesje zoals motorbendes dat plegen te dragen, van de vriendengroep ‘Marrons United.’
Roberto Campagne werd door zijn zoon doodgeschoten Familienieuws

Donderdag zullen de rechters, officier van justitie, verdachten en advocaten de zaak tijdens een reconstructie nabootsen op het plaats delict in de Nova Zemblastraat. Of dan meer duidelijkheid komt over zich afspeelde, zal blijken tijdens de inhoudelijke behandeling, die pas in 2018 zal worden gehouden.

De rechtbank besloot dat zoon F. voorlopig moet blijven vastzitten. Zijn moeder Carla mag van de rechtbank na de reconstructie het vervolg van de rechtszaak in vrijheid afwachten

Bekijk hier de video van neef Michael Campagne. De verdachte hebben hem gevraagd om te helpen het lichaam van zijn oom te ‘laten verdwijnen’.
[quads id=1]

Gerelateerde berichten:
–Vader doet aangifte tegen eigen zoon van 14 jaar
Vader met 2 vrouwen mishandeld door zoon

Bron: Het Parool
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.