Verdachte hoort strafeis van 5 jaar voor intiem misbruik 2 minderjarigen

dochter Suriname

Officier van Justitie Roline Gravenbeek heeft woensdag vijf jaar cel geëist tegen Rudi V. die beschuldigd wordt van ontucht twee jaar geleden met twee meisjes van nu negen en vijftien jaar.
[quads id=1]

Verwarrende antwoorden

De grootmoeder van één van hen gaf als getuige verwarrende antwoorden op vragen van de officier van justitie en rechter Robert Praag. Eerst zei ze “Ja hij heeft het gedaan” en kort daarna “Ik weet het niet. Hij heeft niets gedaan. Ik heb niets gezien, maar ik heb het gehoord van jongens bij een winkel”.

Tegen betaling

De rechter schorste de zitting voor enkele minuten, maar ook daarna kwam er geen duidelijkheid. Uiteindelijk zei de getuige dat ze niets heeft gezien. Ondanks de verwarrende antwoorden van de grootmoeder, vindt Gravenbeek dat er genoeg bewijs is voor de schuld van de verdachte. Andere getuigen, onder wie de meisjes zelf, hebben gezegd dat Rudi V. wel degelijk omgang met de meisjes heeft gehad, soms tegen betaling.

De openbaar aanklager noemde als ander bewijsmateriaal het medisch rapport waarin gesproken wordt van scheurtjes in de vagina en vaginale infectie. De officier van justitie meent dat de meisjes in Rudi V. een beschermende figuur hadden gezien, maar dat hij van hun vertrouwen misbruik heeft gemaakt. “De kinderen hebben u huilend tot in de rechtszaal nog oom genoemd. Het Openbaar Ministerie zal daarom niet lichtvaardig omgaan met deze zaak”.De verdere behandeling is op verzoek van advocaat Oscar Koulen uitgesteld tot 13 december.
[quads id=1]
Officier van Justitie Roline Gravenbeek heeft woensdag vijf jaar cel geëist tegen Rudi V. die beschuldigd wordt van ontucht twee jaar geleden met twee meisjes van nu negen en vijftien jaar. De grootmoeder van één van hen gaf als getuige verwarrende antwoorden op vragen van de officier van justitie en rechter Robert Praag. Eerst zei ze “Ja hij heeft het gedaan” en kort daarna “Ik weet het niet. Hij heeft niets gedaan. Ik heb niets gezien, maar ik heb het gehoord van jongens bij een winkel”.

Niets te hebben gezien

De rechter schorste de zitting voor enkele minuten, maar ook daarna kwam er geen duidelijkheid. Uiteindelijk zei de getuige dat ze niets heeft gezien. Ondanks de verwarrende antwoorden van de grootmoeder, vindt Gravenbeek dat er genoeg bewijs is voor de schuld vande verdachte. Andere getuigen, onder wie de meisjes zelf, hebben gezegd dat Rudi V. wel degelijk seks met de meisjes heeft gehad, soms tegen betaling.

De openbaar aanklager noemde als ander bewijsmateriaal het medisch rapport waarin gesproken wordt van scheurtjes in de vagina en vaginale infectie. De officier van justitie meent dat de meisjes in Rudi V. een beschermende figuur hadden gezien, maar dat hij van hun vertrouwen misbruik heeft gemaakt. “De kinderen hebben u huilend tot in de rechtszaal nog oom genoemd. Het Openbaar Ministerie zal daarom niet lichtvaardig omgaan met deze zaak”. De verdere behandeling is op verzoek van advocaat Oscar Koulen uitgesteld tot 13 december.

Gerelateerde verhalen:
–Over de zaak: Politie man verdacht van misbruik minderjarige dochter
— 72-jarige verdacht van intiem misbruik minderjarige

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.