Senioren van stichting Het Blauwe Nest maken dagtocht

De bewoners van het zorgcentrum van stichting ‘Het Blauwe Nest’ zijn zaterdag 11 oktober in bussen vol vertrokken naar het recreatieoord “Mawakabo, private resort” te Hannover . Dit meldt ‘Het Blauwe Nest’ in een persbericht.
[quads id=1]

Senioren burgers uit de buurt

Ook seniorenburgers uit de buurt mochten mee. Omar Terborg heeft dit resort op deze dag helemaal belangeloos beschikbaar gesteld aan de bewoners van dit zorgcentrum. Ook een financiële sponsoring is verstrekt om deze dag te kunnen realiseren. Maar ook seniorenburgers en hulpbehoevenden van Hannover en omgeving waren uitgenodigd deze gezellige educatieve dag samen te beleven. Er worden ook hangmatten voor de bedlegerigen meegenomen, die niet, of niet lang kunnen zitten.

Met behulp van treintjes

Er werden verschillende activiteiten ontplooid zoals: het memoreren van liederen van vroeger, verhalen en herinneringen oproepen uit het verleden. Uitwisseling van kennis op het gebied van medicinale planten, weetjes van Peetjes bijvoorbeeld wat kan je allemaal doen met lange birambi, het genieten van de bosrijke omgeving, Meedoen aan geheugenspelletjes enzovoorts. Ook aan traktaties van vroeger is gedacht zoals cassave bojo, schaafijs enzovoorts. Met behulp van treintjes werden de bewoners langs de hokken van de dieren gereden en geïnformeerd. Sommigen hadden voor het eerst een koejake gezien.
[quads id=1]

Liedjes van vroeger gezongen

Doodmoe , maar lekker droog, omdat het niet had geregend, trok de groep laat in de middag weer huiswaarts. De bewoners waren er allemaal unaniem over eens, dat ook deze dagtocht een succes geweest is. In de bus werden er liedjes van vroeger, bekend van hun lagere school uitstapjes gezongen.

In het woon-zorg centrum van de stichting “Het Blauwe Nest”, gevestigd aan de Titostraat 74 te Uitvlugt in Paramaribo, worden ieder kwartaal educatieve dagtochten georganiseerd, waarbij het afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator geen belemmering vormt.
Bekijk hier de fotoreportage:

Foto’s: Mawakabo Private Resort
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.