Jongen die leraar mishandelde is van school afgeschreven

mishandeling leerkracht

De leerling van een lbo-A school in Paramaribo (de vroegere Ets) die een leerkracht heeft mishandeld, is afgeschreven. Medeleerlingen die de mishandeling hebben gefilmd en de jongen hebben aangemoedigd door te gaan, zijn geschorst volgens het schoolreglement.
[quads id=1]

Op Facebook

Het filmpje was op Facebook te zien. Vandaag moeten de leerlingen zich met hun ouders op school aanmelden. De onderdirecteur Beroepsonderwijs, Ashok Rambali, zegt dat de leerlingen tegen het schoolreglement hebben gehandeld. “Als leerkrachten zich terugtrekken uit het beroepsonderwijs hebben wij een probleem, want daar gaat het om vakdocenten”, zegt hij bezorgd.

Vaak laatbloeiers

Rambali zegt dat binnen het ministerie wordt bekeken waar de afgeschreven leerlinge geplaatst kan worden. “Bij beroepsonderwijs is de attitude belangrijk. Ik weet niet of een school happig is om zo een leerling over te nemen.”Lbo-leerlingen zijn vaak laatbloeiers die een aantal jaren op glo hebben gezeten. Voor lbo-A slaag je niet maar je wordt ernaar toe verwezen.
[quads id=1]
Gerelateerde berichten:
–Video – Leerling die leraar mishandelde wordt mogelijk afgeschreven

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.