25 november protestloop op het Onafhankelijkheidsplein

Verschillende protestgroepen waaronder het Burgercollectief, ‘We zijn Moe’ en Seti Sranan zullen, na een poos stil te zijn geweest, op 25 november weer van zich laten horen. De groepen bereiden een volksloop rondom het Onafhankelijkheidsplein voor waarbij deelnemers gekleed zullen gaan in de kleuren van de Surinaamse vlag.
[quads id=1]

Leider van ‘We zijn moe’

Of de loop inderdaad zal worden gehouden, zal afhangen van de animo van de burgers. “Als de groep klein is, blijven we op het plein staan, dan heeft lopen geen zin”, zegt Curtis Hofwijks, leider van ‘We zijn Moe’. De bedoeling van de manifestatie is te laten zien dat de regering verkeerde prioriteiten stelt. Hofwijks noemt als voorbeelden het geld dat wordt uitgegeven om feest te vieren, terwijl dat op dit moment geen prioriteit is en de gepensioneerden die de beloofde verhoging niet krijgen.

protest Paramaribo FamilieNieuws
Voorbeeldfoto protest

 

Niet gegarandeerd

De actieleider noemt ook “kinderbijslag die in enkele ressorten niet uitbetaald kan worden en salarissen die niet zijn gegarandeerd”. Hij stelt dat er op de dag van de herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid wordt geprotesteerd, omdat de initiatiefnemers vinden dat er niets te vieren valt. Hij zegt dat de buitenlandse schulden, door onder meer leningen, hoog zijn. “Het lijkt erop alsof China nu de rol van de voormalige kolonisator vervult”. Hofwijks spreekt van een financiële chaos die door de beleidsmakers wordt gecreëerd.
[quads id=1]

Wie wil feesten mag

“Terwijl het land in financiële chaos verkeert, kiest men ervoor geld uit te geven. Wie op die dag wil feesten mag! De vraag is: ‘hoe springen we om met financiële middelen gelet op de economische situatie?” Hofwijks stelt tenslotte dat zonder voldoende middelen het moeilijk wordt zwaar te mobiliseren. “Als het niet anders kan, verwachten wij de groep waarop we kunnen rekenen. Ik denk niet dat we alleen zullen staan”.

Gerelateerde berichten:
–Video’s – Protestmars Nickerie
–Video – Al 63 doden door protesten in Venezuela

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.