Winston geeft toe 800 bolletjes te hebben geslikt

politie Suriname

De verdachte Winston P. is maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast kreeg hij een geldboete van SRD 2500, te vervangen door 1 maand hechtenis.
[quads id=1]

800 stuks

De verdachte werd op 15 juli op de luchthaven te Zanderij aangehouden met in zijn bezit 1160 gram cocaïne. Hij vertoonde zenuwachtig gedrag en als gevolg hiervan nodigde de douane hem uit voor een urinetest. Het resultaat was positief. Nadat het resultaat aan de verdachte werd bekendgemaakt, gaf hij toe 800 stuks bolletjes te hebben ingeslikt met de bedoeling deze te smokkelen naar Nederland.

1 maand hechtenis

In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, een straf voorgesteld van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 3500, subsidiair 1 maand hechtenis. Advocaat Delano Landvreugd had rechter Ingrid Lachitjaran gevraagd om zijn cliënt van de gehele tenlastelegging te willen vrijspreken. De raadsman voerde in zijn verweer aan dat het bewijs onrechtmatig is verkregen.
[quads id=1]

Ook zou er geen cautie aan de verdachte zijn voorgehouden. Anders dan de raadsman, vond de rechter niet dat er sprake was van schending van het recht. De verdachte was vanwege zijn zenuwachtig gedrag uitgenodigd voor een urinetest. Hij was toen niet als verdachte aangemerkt, dus de rechten en plichten konden hem toen niet worden voorgehouden.

Volgend jaar vrij

Nadat het resultaat binnenkwam, had de verdachte vrijwillig bekend dat hij 800 bolletjes had ingeslikt. De rechter verwierp alle verweren van de advocaat en veroordeelde de verdachte tot het boven vermelde straf. De verdachte is op 18 juni aangehouden. Hij komt volgend jaar april vrij.

Gerelateerde berichten:
–Alvin stopt 126 bolletjes in zijn tas en niet in zijn maag
–2 Surinamers aangehouden met bolletjes in het buitenland

https://www.familienieuws.com/2017/10/01/alvin-stopt-126-bolletjes-tas-en-maag/

 

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.