Turnster Gaby Douglas zegt ook intiem misbruikt te zijn

Olympisch turnkampioene Douglas zegt misbruikt te zijn door teamarts. Drievoudig olympisch turnkampioene Gabrielle Douglas zegt dat ze intiem is misbruikt door de voormalige teamarts Larry Nassar.
[quads id=1]
In februari dit jaar klaagden Aly Raisman en McKayla Maroney, die met Douglas goud wonnen met het Amerikaanse bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen, de arts al aan. Nassar zit sindsdien vast op verdenking van misbruik en bezit van kinderporno.

Op Twitter

De 21-jarige Douglas kreeg vorige week nog kritiek te verduren nadat ze op Twitter had geschreven dat het de verantwoordelijkheid van vrouwen is seksueel intimidatie te voorkomen, bijvoorbeeld door gepaste kleding te dragen. Daarmee zouden verkeerde mensen alleen maar worden verleid, was haar stelling.

Pijnlijke ervaring

Ze bood nu in een bericht op Instagram haar verontschuldigingen aan voor die opmerkingen en voegde er direct aan toe dat ook zij was misbruikt door de teamarts. We hebben jarenlang gezwegen over een heel pijnlijke ervaringen”, schreef ze. “Ik steun mijn teamgenotes die de moed hadden om naar voren te stappen en te vertellen wat er gebeurd is.”
[quads id=1]
“Ik begrijp dat jullie niet weten met welke problemen ik gekampt heb. Maar ik vind het belangrijk dat iedereen weet wat ik heb moeten doorstaan. ” “Alstublieft, vergeef me dat ik niet eerder mijn verantwoordelijkheid heb genomen in deze situatie. Ik heb hiervan geleerd en wil in de toekomst sterker zijn”, aldus Douglas.


Sinds vorig jaar hebben meer dan zestig vrouwen zich bij de politie gemeld om Nassar (54) te beschuldigen van seksueel misbruik. Na een dienstverband van dertig jaar werd hij in 2015 ontslagen door de Amerikaanse turnbond.

Gevangenisstraf van 25 jaar

Nassar moet op 4 december voorkomen in de rechtszaal. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een gevangenisstraf van 25 jaar boven het hoofd.

Bekijk hier een video erover:

Gerelateerde berichten:
–Video – ‘Holland Got Talent’ finalist bekent kindermisbruik
–Video – ’Janet Jackson misbruikt door ex’

Video – ’Janet Jackson misbruikt door ex’

Door: ANP/NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.