Klanten klagen over bedorven melkproducten

De Melkcentrale wil in verschillende districten eigen verkooppunten voor haar producten openen. Het bedrijf wil daarmee de kwaliteit garanderen. De directe aanleiding zijn klachten over melk of melkproducten die al vóór de aangegeven datum vervallen blijken te zijn.
[quads id=1]

Avonduren uitschakelen

Dat ontdekt de consument pas bij gebruik van het product. De klachten hebben de Ware Tijd recent ook bereikt.

Het is publiek geheim dat sommige winkeliers hun diepvries in de avonduren uitschakelen om een (te) hoge stroomrekening te voorkomen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van producten die koel gehouden moeten worden. Dew Sitaram, directeur van de Melkcentrale, erkent dat het bedrijf geconfronteerd wordt met de klachten. Het bedrijf hanteert een minimale temperatuur van vijf graden voor de opslag van zijn producten. Dat wordt ook aan de winkeliers meegegeven.

Product terugbrengen

“Als de consument kan aantonen dat de oorzaak bij de winkelier ligt, mag hij het product terugbrengen naar de winkel of bij ons. We willen er alles aan doen om hem tegemoet te komen”. Sitaram zegt dat de plannen om in alle districten een zogenoemde fabriekswinkel te hebben, ook tegen deze achtergrond gezien moet worden. Het bedrijf heeft al met de districtscommissariaten van Nickerie, Saramacca en Wanica gesproken om de mogelijkheden hiervoor te bekijken.
[quads id=1]

Ideale temperatuur

Ook Michi Natural Foods krijgt klachten die samenhangen met de opslagtemperatuur van de producten, zegt Miguel Boerleider van de afdeling Marketing. De ideale temperatuur is volgens hem drie tot vijf graden. Dit wordt ook aanbevolen aan de winkeliers. “We onderzoeken of het bij ons fout kan zitten of bij de wederverkoper. Over het algemeen merken we bij veldonderzoek wel dat de temperatuur te hoog is.” De consument mag het product terugbrengen bij de winkel of het bedrijf.

Het is de krant niet gelukt om Rudisa, die ook melkproducten produceert, te bereiken voor een reactie.
Voorbeeldfoto: zeghetmaar
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.