Familie Baboeram neemt afstand van Sandew Hira (Dew Baboeram)

De familie Baboeram heeft zich woensdag in een verklaring publiekelijk gedistantieerd van Sandew Hira (Dew Baboeram) en van zijn acties en beweringen rondom de Decembermoorden.
[quads id=1]

Hoofdverdachte Desi Bouterse

Deze actie volgt na zijn recentste uitspraken over de rechtszaak en de straf die tegen hoofdverdachte Desi Bouterse is gevorderd door het Openbaar Ministerie.

In een interview met de Ware Tijd stelde Hira dat Bouterse niet betrokken was bij de Decembermoorden en dat zijn eigen broer John Baboeram, betrokken was bij coupplannen tegen het toenmalig wettig gezag begin jaren ’80. “Na anderhalf jaar te hebben gezwegen, voelen wij ons genoodzaakt om te reageren op de meest recente uitspraken van Sandew Hira over de 8 Decembermoorden”.

Bestaat niet meer

René, zoals Hira in de familie genoemd wordt en met wie lief en leed werd gedeeld “bestaat niet meer”. “Op schoot van de hoofdverdachte heeft hij zijn integriteit en loyaliteit verloren”, luidt een passage uit de verklaring, namens de familie getekend door broer Arthur Baboeram. Vanaf Hira met zijn project ‘De getuigenis’ in de media kwam liet de familie hem weten hoe ze daarover dacht.

Poging tot verzoening

Daar hij de kritiek niet op prijs stelde heeft Hira alle contact met zijn familie verbroken. De familie Baboeram wilde eerder niet publiekelijk ingaan op de acties van Hira. “Echter, de gekte duurt voort”, wordt gesteld. “Na zijn compleet respectloze pogingen tot verzoening werpt Sandew Hira zich nu via de media op als advocaat van de hoofdverdachte in het December moorden proces.
[quads id=1]

Wij hechten waarde aan de rechtsgang en menen dat de verdediging in de rechtszaal moet worden gevoerd en niet via de media door een politie marionet van de hoofdverdachte”.

U kunt de verklaring van de familie Baboeram hier downloaden.
pdf-icon.gif Verklaring_familie_Baboeram.pdf

Gerelateerde berichten:
–‘Desi Bouterse heeft op 8 december 1982 niemand vermoord’
–In Memoriam: 8 december 1982

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.