Video – In Suriname geboren ’borstendokter’ in Nederland voor de rechter

Tegen de Haagse ‘borstendokter’ Rock G. is begin deze maand in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook eist het Openbaar Ministerie dat hij de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten in binnen- en buitenland.
[quads id=1]
borstendokter rechtszaak mishandeling FamilieNieuws

 

Mishandeling en verminking

De 58-jarige G. staat voor het gerechtshof in Den Haag terecht voor onder meer mishandeling en verminking van meerdere patiënten die voor cosmetische ingrepen naar zijn City kliniek in Den Haag kwamen. In totaal hebben 121 voormalig patiënten zich sinds 2008 gemeld. Tien zaken zijn tijdens het proces behandeld. Lees hier hoe G. het leven van zijn patiënten geruïneerd heeft.

Blijvende klachten

Sommige voormalig patiënten ondervinden nu, bijna tien jaar later, nog altijd hinder. Ze hebben meerdere hersteloperaties achter de rug, hebben nog altijd dagelijks pijn en de klachten zijn waarschijnlijk blijvend. Zie hier voor meer informatie over het medisch tuchtrecht.

Drie jaar geleden oordeelde de rechter dat de in Suriname geboren G. fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. Het Openbaar Ministerie had ook toen drie jaar cel geëist en ging tegen de vrijspraak in beroep.
[quads id=1]

Flinke kitspuit

G. voerde zijn borstvergrotingen uit met een ‘mamma-navigator’: een experimenteel apparaat, zonder de vereiste Europese certificaten, dat vergeleken kan worden met een flinke kitspuit. De advocaat-generaal vertelde het hof dat ze een vergelijkbaar apparaat had gevonden bij de bouwmarkt.

Voor het hoger beroep zijn drie zittingsdagen uitgetrokken. De uitspraak is waarschijnlijk ergens deze week.

Klik hier voor de uitzending van Hart van Nederland. Onze advocaat Ineke Roelandschap staat de slachtoffers bij en vertelt in de uitzending over de zaak.

Rock G. vertelde in een gesprek met 1Vandaag ook zelf zijn verhaal een paar jaar geleden. Klik hier om de video daarvan te zien.

Bekijk hier de recentere uitzending van Hart va nNederland over de ‘Borstendokter’:
[quads id=1]

Gerelateerde verhalen:
–Deze arts heeft omgang met patiënten om ze te genezen (Engeland)
–Video: De door artsen ten dode opgeschreven baby ontwaakt uit coma

Deze arts heeft seks met patiënten om ze te genezen (Engeland)

Bron: sapadvocaten.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.