Video – Eerste steenlegging nieuwe Mall aan De Ringweg een feit

“We zijn heel breed aan het denken. Wij willen de mall interessanter maken voor een zeer breed publiek, zodat het ook zo blijft de komende jaren.” Dit zegt architect Peter Tenniglo vol enthousiasme kort na de eerstesteenlegging zaterdag van de International Mall of Suriname (IMS) aan de Ringweg.
[quads id=1]
Dit grote bouwwerk is onder constructie en moet in december 2018 af zijn.

De eerste fase van een groter project waarin de bouw van de mall is opgenomen kost ongeveer vijf miljoen US dollar. Er is bij de besluitvorming veel aandacht besteed aan veiligheid en parkeerruimte, omdat het anno 2017 één van de zorgpunten is bij Surinaamse winkelcentra. “Het is gewoon niet weg te denken. Je moet mensen accommoderen en het gevoel geven dat ze veilig zijn.” Bij het ontwerpen is de architect ervan uitgegaan dat dit nieuwe winkelcentrum zich moet onderscheiden van andere.

De mall krijgt ‘supermoderne’ voorzieningen zoals een audiovisuele ruimte. Ook op lange termijn moet dit winkelcentrum een trekpleister zijn voor bezoekers uit Paramaribo en andere ressorten. De mall krijgt vijfduizend vierkante meter vloeroppervlak, waarvan ongeveer 3.600 vierkante meter aan units. Volgens de huidige planning komt er ruimte voor dertig units die variëren in grootte. Ze kunnen ook naar de wensen van de unithouder omgebouwd worden.
[quads id=1]
Het gebouw wordt zo ver mogelijk van de straat opgezet zodat er ruime parkeerplaatsen aan de voorkant zullen zijn. De infrastructuur nabij de ingang zal worden aangepast om mogelijke filevorming te voorkomen. De architect verwijst naar de vele files die tijdens spitsuren voor oponthoud zorgen aan de Ringweg.

Bekijk hier de video:

Gerelateerde verhalen:
–Nog een casino in de buurt van de Hermitage Mall?
–Redactie: Ringweg krijgt nieuwe en moderne Mall
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.