Niets aan de hand met DSB bank

Het management van De Surinaamsche Bank (DSB) geeft de gemeenschap in een persbericht de verzekering dat heel zorgvuldig wordt omgesprongen met de belangen van cliënten.
[quads id=1]
De leiding van de bank is in nauw overleg met de Centrale Bank van Suriname. De bank ontkent dat er sprake is van faillissement. De verbetering van het eerste halfjaar 2017 heeft zich ook in de tweede helft van het jaar voortgezet en hiermee heeft DSB een goed fundament gelegd voor de toekomst.

Het verbeteringstraject dat bij DSB is ingezet, werpt vruchten af. Over het eerste halfjaar van 2017 heeft de bank een winst geboekt van SRD 16,3 miljoen vóór aftrek van belasting. De door de accountant al beoordeelde cijfers zullen binnenkort worden opgenomen in het halfjaarverslag 2017. Verbetering van de rentemarge en kostenbeheersing hebben aanmerkelijk bijgedragen aan dit resultaat. Tevens zijn de beheersmaatregelen van de kredietportefeuille aangescherpt, zegt de financiële instelling.

De liquiditeitspositie blijft sterk en de bank kan te allen tijde aan haar verplichtingen voldoen. Van faillissement is er volstrekt geen sprake en zoals de gemeenschap heeft mogen ervaren is er op geen enkel moment een beperking bij opnames overwogen.
[quads id=1]
Dat is ook nu niet het geval. Met het resultaat verbetert ook de solvabiliteitsratio. DSB komt zeer spoedig uit met wat uitgebreidere statistieken over de resultaten over het eerste halfjaar van 2017.

De bank gaat voort in haar herstelplan en met haar dienstverlening aan de gemeenschap. Op 6 oktober heeft de bank het meest innovatieve internet banking systeem van Suriname succesvol geïntroduceerd. Hiermee was het mogelijk een mobile banking app aan te bieden die voldoet aan de hoogste internationale standaarden. De markt kan in de toekomst meer van deze innovatieve diensten tegemoet zien die het bankieren bij DSB gemakkelijk maken en de klanttevredenheid verder verhogen, benadrukt de bank.

Gerelateerde berichten:

Gaat de DSB bank failliet?

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.
Bron: Starnieuws