Video – Bussen met anti Zwarte Piet demonstranten onderweg naar Sinterklaas

Bussen met mensen die zaterdagmiddag bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum wilden demonstreren tegen Zwarte Piet, zijn onderweg op de A7 tegengehouden.
[quads id=1]
Het gaat om bussen van de actiegroepen Kick Out Zwarte Piet en Nederland Wordt Beter. De buschauffeurs moesten remmen, nadat auto’s voor hen onverwachts stopten met rijden. Het gaat om “mensen die blijkbaar niet willen dat zij gaan demonstreren”, laat de politie weten aan NU.nl.

De bussen werden op de A7 bij Oudehaske stopgezet, waardoor al het verkeer op de snelweg tijdelijk stilstond. In de file die door de blokkade ontstond, zijn ongelukken gebeurd. Ook liepen er mensen op de snelweg.

Leden van de actiegroepen melden aan NU.nl dat twee bussen inmiddels weer rijden. Inzittenden van de derde bus zijn overgestapt naar een van de andere bussen. De demonstranten worden onder begeleiding van ME-busjes naar Dokkum gebracht. Ander verkeer zou nog steeds wel stilstaan op de snelweg.
[quads id=1]
Ondertussen laat de Friese politie op Twitter weten in gesprek te zijn met de betrokkenen. De politie probeert daarnaast de auto’s van de weg te krijgen.

Bussen met mensen die zaterdagmiddag bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum wilden demonstreren tegen Zwarte Piet, zijn onderweg op de A7 tegengehouden.

Het gaat om bussen van de actiegroepen Kick Out Zwarte Piet en Nederland Wordt Beter. De buschauffeurs moesten remmen, nadat auto’s voor hen onverwachts stopten met rijden. Het gaat om “mensen die blijkbaar niet willen dat zij gaan demonstreren”, laat de politie weten aan NU.nl.

De bussen werden op de A7 bij Oudehaske stopgezet, waardoor al het verkeer op de snelweg tijdelijk stilstond. In de file die door de blokkade ontstond, zijn ongelukken gebeurd. Ook liepen er mensen op de snelweg.

Leden van de actiegroepen melden aan NU.nl dat twee bussen inmiddels weer rijden. Inzittenden van de derde bus zijn overgestapt naar een van de andere bussen. De demonstranten worden onder begeleiding van ME-busjes naar Dokkum gebracht. Ander verkeer zou nog steeds wel stilstaan op de snelweg.

Ondertussen laat de Friese politie op Twitter weten in gesprek te zijn met de betrokkenen. De politie probeert daarnaast de auto’s van de weg te krijgen.

Sinterklaas komt voor de landelijke intocht rond 12.00 uur aan in Dokkum. Hij wordt in de Friese stad door burgemeester Marga Waanders verwelkomd. Daarna verkennen de Sint en zijn gevolg de binnenstad van Dokkum.
[quads id=1]
Daarna verkennen de Sint en zijn gevolg de binnenstad van Dokkum.

Bekijk hier de video:

Hier ook een filmpje. Bekijk vooral de reacties.

Bron: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.