Anoniem – Mijn dochter zegt dat papa haar heeft ‘aangeraakt’

dochter Paramaribo

Hallo ik ben Liset. Ik schaam me al een jaar voor mijn gedachten. Ik durf het nu wel anoniem op te schrijven want ik heb gewoon geen idee hoe ik dat aan moet pakken. En wat ik moet doen. Misschien kan ik hulp krijgen van jullie.
[quads id=1]

Beste vrienden

Mijn dochter van 7 jaar zegt nu al ongeveer een jaar dat papa stout is. En ze is ook doodsbang voor hem. Dat merk ik ook. Randy en zijn meisje waren altijd vrienden en beste vrienden hoor. Maar sinds een jaar is dat anders. Die afstandelijkheid komt ook van hem uit. Als ik hem erop aanspreek dan vindt hij dat ze brutaal is geworden. Hij doet geen leuke dingen meer met haar want hij zegt dat ze zich als een verwend nest gedraagt. Dus hij straft haar.

Op een familiefeestje

Het was op een familiefeestje toen het begon. precies 1 jaar geleden. Ze sloeg haar vader hard in zijn gezicht waar iedereen bij was en dat vond hij verschrikkelijk en sindsdien is de afstand gekomen. Ik vind het niet eerlijk tegenover haar, maar zij vindt het ook niet erg lijkt het. Ze zegt ook sindsdien dat hij stout is. Ze wil alleen met mama zijn. Ze was dus 6 jaar.

Toen heeft ze mij ook in het geheim verteld dat papa haar aanraakt als ik niet thuis ben. Ze wees tussen haar benen. Ik ben zo geschrokken.  Een kind van 6 jaar kan toch niet liegen daarover? Ik heb haar uitgekleed extra onderzocht maar ik kon niets vinden. Ik heb haar ook meteen gebracht naar de kinderarts. Met een smoesje dat ze zei dat ze pijn daar had. De arts heeft gekeken en heeft niets gezien.
[quads id=1]
Ik heb Randy nooit vertelt dat ze zoiets heeft gezegd over hem. We zijn met zijn drietjes en ik denk dat hij ons meteen verlaat als ik zoiets zou vragen of zeggen. Mijn dochter is het denk ik vergeten dat ze me zoiets heeft gezegd, maar het is duidelijk dat de band tussen haar en haar vader is veranderd. Ze wil helemaal niet bij hem gaan. Ik vind het heel moeilijk. Je hoort zoveel over vaders die hun kinderen misbruiken. En vaak denk je ook van: Die moeder weet het echt wel.

Niemand mee praten

Maar ik weet het niet. Ik denk eerlijk gezegd van niet. Daarom durf ik er ook met niemand mee te praten. Maar ons leven is helemaal veranderd. Ik laat haar bijvoorbeeld nooit meer alleen met haar vader. Ik was gewend om naar feestjes enz te gaan. Maar nu ga ik bijna nooit meer. Tenzij ik haar mee kan nemen. Maar zoals ik al zei. Zijn gedrag naar haar toe is ook veranderd. Hij vraagt me ook niet eens waarom ik haar nooit meer laat. Dat vind ik ook zorgelijk. Want een goede vader zou het toch opvallend moeten vinden? Ik denk dan meteen slecht over hem.

Misschien heeft hij spijt ervan of is hij lang blij dat hij nu niet in de verleiding komt om haar aan te raken. Ik wil graag weten of ik hier iets mee moet doen? Mijn dochter is pas 7 jaar. Het lijkt alsof ze alles wel is vergeten. Ze zeght wel vaak. Dat hij stout is. Ik snap dan niet zo goed wat ze daarmee bedoelt.
[quads id=1]

Onze relatie lijdt eronder

Moet ik eerlijk tegen hem zijn en vertellen wat ze heeft gezegd een jaar geleden? Maar stel je voor dat het niet zo is, dan heb ik hem heel erg beledigd en dan weet ik zeker dat onze relatie hieronder gaat lijden. Maar aan de andere kant lijdt onze relatie al. Het is niet meer hetzelfde. Ook mijn gevoel naar hem toe is veranderd. Ik word gewoon ziek van het idee dat hij haar misschien heeft aangeraakt. Ik weet het niet hoor, wat moet ik doen? Ik vraag serieus om advies hierover.

Gerelateerde verhalen:
–Video: Hij heeft mijn 4 dochters besmet deel 2 FamilieNieuwsTV
–Anoniem: Mijn vader heeft mij misbruikt

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.