Verdachte reisbureau directeur, Vinesh Kanhai, moet nog even brommen

reisbureau eigenaar Paramaribo

Het is de twee raadslieden van Vinesh Kanhai van VKV Holidays niet gelukt om hem op vrije voeten te krijgen. De verdachte wordt verweten mensen op slinkse wijze opgelicht te hebben en geld te hebben verduisterd.
[quads id=1]
Het gaat om ruim 150 personen die tickets bij hem gekocht hadden, maar niet konden afreizen omdat deze niet betaald waren. Dit gebeurde in de periode oktober 2016 tot september 2017.

Hebben hem genept

Raadsman Murvin Dubois vroeg de rechter om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te heffen. John Moerahoe stelde dat Kanhai tickets heeft gekocht, maar het bleek dat hij er later geld op moest toeleggen. Reisbureaus hebben hem ‘genept’. Volgens hem is er geen sprake van oplichting en verduistering. Dubois merkte op dat deze zaak in feite een civiele aangelegenheid is. Hij vroeg om zijn cliënt in vrijheid te stellen opdat hij in staat is de mensen terug te betalen.

Bedrijfstechnisch probleem

Officier van Justitie Astrid Niamat voerde aan dat de verdachte alle tijd had om de zaken in orde te maken. Hij heeft dit nagelaten. Niamat vroeg zich af hoe de verdachte de benadeelden nu zal uitbetalen. De verdachte heeft geld van anderen gebruikt om oude schulden te verrekenen. Hij heeft tickets verkocht terwijl hij wist dat de mensen niet zouden kunnen afreizen. Volgens de advocaat heeft VKV Holidays te maken gehad met een bedrijfstechnisch probleem.
[quads id=1]

De rechter is niet meegegaan met de advocaten om Kanhai in vrijheid te stellen. De zaak wordt op 7 februari verder behandeld. Dan zullen op verzoek van de advocaten getuigen worden gehoord.

Gerelateerde berichten:
–32-jarige ondernemer Vinesh Kanhai aangehouden op de airport
–Asha’s Travel zeer geschokt door statement van VKV Holidays NV
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.