KLM – Bliksem raakt KLM vliegtuig tijdens stijgen

Een video waarin is te zien hoe een vliegtuig van KLM door bliksem wordt getroffen, gaat de hele wereld over. Het ziet er behoorlijk eng uit, maar vliegtuigen worden wel vaker door bliksem geraakt en kunnen dat ook aan. Een vliegtuig kan wel tegen een stootje en een blikseminslag zorgt dan ook zelden voor grote problemen.
[quads id=1]
De elektrische lading vloeit namelijk af via de metalen romp. Toch wordt het niet vaak vastgelegd op film.
De Boeing 777 van KLM steeg op vanaf de Polderbaan van vliegveld Schiphol. Het KNMI waarschuwde die dag voor harde wind en onweersbuien en gaf die dag code geel af. En niet geheel onterecht, zo zien we op de video. Het toestel werd vlak na het opstijgen geraakt door de bliksem.

Daarna kon het vliegtuig overigens gewoon doorvliegen naar Lima, want vliegtuigen merken doorgaans niets van een blikseminslag. Passagiers merken er dan ook niets van. Pas na de landing wordt het vliegtuig gecontroleerd.
[quads id=1]
Bekijk hier de zeldzame video:

Bron: NU.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.