Wie is verantwoordelijk voor het doodslaan 4-jarige Damien?

baby Paramaribo

De rechter zal op 7 februari volgend jaar het vonnis uitspreken in de strafzaak waarbij de kleuter Damien Changu om het leven is gekomen. Drie jaar geleden is het kind overleden door slagen op het hoofd. Tegen de verdachten Pamela Ch. en Mohamed L. heeft het Openbaar Ministerie (OM) elk zes jaar cel geëist.
[quads id=1]

Overtuigend bewijs

Advocaat Irene Lalji vroeg woensdag vrijspraak voor haar cliënt Mohamed L. Zij vindt dat het wettige en overtuigende bewijs niet is geleverd.

Lees hier het politiebericht omtrent de dood van Damien.

Vierjarige Damien

Het OM is tot de conclusie gekomen dat Mohamed L. schuldig is aan de dood van de vierjarige Damien. De raadsvrouw betwist dat de handelingen die tot de dood van het kind hebben geleid door haar cliënt zijn gepleegd. Zij vindt dat het bewijs niet is geleverd. Zij benadrukte dat haar cliënt niet kan worden veroordeeld op basis van ‘vage vermoedens en twijfels’.
[quads id=1]

Stille loop voor bewustwording Kinderrechten
Buiten gezet na een driftbui

De verdachte Mohamed L. erkent dat hij soms het kind een corrigerende tik heeft gegeven met een houten lepel. Ook heeft hij de kleuter een keer na een driftbui buiten gezet om af te koelen. Lalji voert aan dat deze handelingen niet hebben geleid tot de dood van het kind. Volgens het obductie-rapport is de doodsoorzaak: Inklemming van de hersenen door stompgeweld. De grote vraag is volgens de advocaat ‘wie dit heeft veroorzaakt?’

Het kind is op 28 oktober naar de polikliniek gebracht. Het letsel is op 11 november 2014 ontdekt. Lalji benadrukt dat haar cliënt het kind gezond heeft achtergelaten. Het bewijs is niet geleverd dat Mohamed L. zich schuldig heeft gemaakt aan de dood van het kind.
[quads id=1]

Schuld op zich te nemen

Pamela Ch. heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd in deze zaak. Zij heeft diverse malen aangegeven dat zij de handelingen heeft gepleegd. Daarna heeft zij weer de schuld op haar man geschoven. In haar laatste woord heeft de vrouw verklaard dat haar schoonmoeder haar heeft gevraagd om de schuld op zich te nemen. Als beloning beloofde zij het voorkind van de vrouw, een meisje in huis op te nemen. Mohamed L. is tegen de verklaring van zijn partner ingegaan. Hij blijft ontkennen dat hij schuldig is. De verdachten blijven opgesloten.

Gerelateerde berichten:
–Mohammed en Pamela verdacht van het doodslaan van 4-jarig kind
–Redactie: Wie heeft Pamela haar 4-jarige zoontje vermoord?

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.