Hoe is de drugs veranderd in blom? Over de twee aangehouden politieagenten.

drugs Suriname

Over de betrokkenheid van twee politieagenten die zijn ingesloten op verdenking dat ze in beslag genomen cocaïne zouden hebben verwisseld met nepdrugs is ernstige twijfel ontstaan. Onder andere zou er naar verluidt geen test zijn gedaan of het spul dat was gevonden bij een verdachte die op weg was naar Albina daadwerkelijk cocaïne was.
[quads id=1]

Ruim vier uur later

De aanhouding van deze verdachte vond op de bewuste dag omstreeks vier uur in de ochtend te Stolkertsijver plaats. Echter, de man werd pas rond acht uur ’s morgens, ruim vier uur later, bij het politiebureau te Richelieu afgeleverd om overgebracht te worden naar de Narcoticabrigade in Paramaribo.

Kinderen van politie-inspecteurs

De twee politieagenten die gestationeerd waren te Richelieu en belast waren met het overbrengen van de verdachte en de in beslag genomen drugs, werden naderhand aangehouden nadat de Narcoticabrigade had ontdekt dat een deel van de drugs was vervangen door nepspul. Ook zijn er verschillen geconstateerd in de verpakking. De twee aangehouden politiefunctionarissen, een man en een vrouw, zijn kinderen van twee politie-inspecteurs, verneemt de krant.

De aangehouden politieagente G.D. heeft naar verluidt verklaard dat bij de aanhouding van de drugskoerier geen scheikundige test is uitgevoerd. “Waarom heeft het vier uren geduurd om de verdachte van Stolkertsijver naar Richelieu over te brengen, terwijl de twee plaatsen nog geen halfuur rijden van elkaar verwijderd zijn? Waarom zijn de drugs niet getest, niet te Stolkertsijver en niet te Richelieu? Wie zegt dat er onderweg van Stolkertsijver naar Richelieu niet geknoeid is? Vragen die zeker beantwoord dienen te worden”, stelt een doorgaans goed ingevoerde bron bij justitie.
[quads id=1]

Verder graafwerk

De twee verdachte politieagenten zijn vorige week in verzekering gesteld door collega’s van de afdeling Onderzoek Politiezaken. Na onderzoek van de Narcoticabrigade en verder graafwerk is komen vast te staan dat een deel van de drugs vermoedelijk is verwisseld met blom. Ze zijn dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris (rc) in strafzaken.

Advocaat Valerié Pique heeft op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering een verzoek ingediend om agente G.D. vrij te krijgen. De aanhouding van de vrouw zou onrechtmatig zijn. De rc heeft nog geen besluit genomen.

Gerelateerde berichten:
–Politieman aangehouden wegens diefstal
–23-jarige Larissa K. ook slachtoffer van politieman Kenneth R.

Bron: DWT
[quads id=1]
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.