Video – ‘Vrouwtje’ krijgt eeneiige drieling

Ze had al vier kinderen en wilde graag nog een laatste kind. Maar dat werd(en) er niet, één, twee, maar drie. Het overkwam de 34-jarige Schotse Mary McCandlish. De vrouw is slechts 1 meter 54 lang en beviel twee weken geleden met dertig weken van een eeneiige drieling.
[quads id=1]
De kans op een dergelijke drieling zonder IVF is slechts één op 160.000, dus bijzonder is de komst van de baby’s zeker te noemen.

Ik  wilde nog 1 baby

Met haar lengte is de vrouw uit Barrhead, Renfrewshire, er niet bepaald op gebouwd om een drieling te krijgen. En dat is ook niet waar McCandlish op hoopte. “Ik wilde nog één baby, maar de bevalling was het mooiste moment van mijn leven,” vertelt ze aan The Scottish Daily Record. De drie jongetjes, die de namen Thai, Tyler en Tomas dragen, zijn met een keizersnede op de wereld gebracht. Dit is gebruikelijk bij vrouwen die een meerling verwachten. Mary beviel op de kraamafdeling van het Queen Elizabeth University Hospital Glasgow. Ze was al moeder van Peter (16), Emily (15), Katrina (13), en James (6) en aan dat rijtje kan ze dus de drieling toevoegen.

Kamer vol artsen

De komst van de knulletjes trok veel bekijks, want de operatiekamer stond vol met artsen. “Ik gok dat ze niet vaak de kans hebben om de komst van drie identieke baby’s mee te maken,’’ vertelt Mary. De artsen noemen het ‘een wonder’ dat ze ondanks haar geringe lengte de zwangerschap heeft weten te doorstaan. De Schotse voelde zich ‘lichter worden’ met elke baby die uit haar werd getild. De kleintjes kwamen zonder complicaties ter wereld. Hun komst leidde tot tranen bij de dokters en verpleging.
[quads id=1]

‘Met kerst thuis’

Vanwege hun vroeggeboorte liggen de mannetjes nog op een speciale afdeling. Mary hoopt dat de nieuwe wereldburgers met Kerstmis thuis zijn, maar beseft dat dit misschien ‘een beetje te optimistisch is’. “Ze zullen alle drie op hun eigen moment komen. Ik zal er alles aan doen om ze op te voeden tot gezonde jongens,’’ aldus Mary.

Vraag: Is het waar dat de kans op een meerling groter is als je meerlingen in je familie hebt? Antwoord: De kans dat een vrouw een  meerling krijgt, is inderdaad groter als zij veel meerlingen in de familie heeft.

Bekijk hier de video erover:

Gerelateerde berichten:
–Video – Ophef omtrent provocerende culturele dans nabij een drieling
–37-jarige moeder met elf kinderen heeft het zwaar

Dit jaar vierde de eerste Surinaamse drieling hun 80ste verjaardag. Bekijk het bericht hierover:
–Redactie: Surinaamse drieling samen 240 jaar geworden
Bron: margriet.nl/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.