Nederlander in Afrika doodgetrapt door Olifant

Nederlander (61) in Zambia vertrapt door olifant bij reddingspoging. Een 61-jarige Nederlander is gistermiddag om het leven gekomen, nadat hij werd vertrapt door een olifant in de buurt van zijn lodge in een wildpark in Zambia.
[quads id=1]
Hij probeerde een 57-jarige Belgische vrouw te redden. Ook zij overleed.

Rond 17.00 uur waren de man en vrouw olifanten aan het kijken. Volgens natuurbeheerder Lewis Daka kwam de dame heel dichtbij de dieren om foto’s te maken. Dat beviel één van de olifanten niet. Het dier zette de aanval in. De Nederlandse man probeerde de vrouw te redden, maar ook hij werd vertrapt.

De Zambiaanse politie bevestigt dat ze door de olifant vertrapt werden toen ze het dier van dichtbij wilden fotograferen. Agenten troffen de dode man en vrouw met diverse zware verwondingen aan. Omdat nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht, is de identiteit van de slachtoffers nog niet vrijgegeven. Hun lichamen zijn voor onderzoek overgebracht naar het mortuarium van een ziekenhuis in Livingstone.

Voorbeeldfoto. Circus olifant

Daka benadrukt dat het gevaarlijk is voor toeristen om te dichtbij wilde dieren te komen. Hij betreurt de dood van de twee toeristen en heeft eigenaren van lodges gevraagd om informatiegidsen te verstrekken aan toeristen die het gebied bezoeken.
[quads id=1]
Vorige week vertrapte een andere olifant een beveiliger van één de lodges in Livingstone toen hij op weg was naar zijn werk.

Gerelateerde berichten:
Video: Baby olifantje geboren in Nederlandse dierentuin
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.