Crèche directrice, Sherida Doorstam, gaat in hoger beroep

baby Paramaribo

Sherida Doorstam, directrice van dagverblijf ‘De Papegaaitjes’, heeft donderdag hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van rechter Cynthia Valstein-Montnor. Doorstam werd afgelopen woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van 12 maanden met een proeftijd van 3 jaar.
[quads id=1]
In gesprek met Dagblad Suriname zegt advocaat Irvin Kanhai dat hij na overleg met zijn cliënt Doorstam, donderdag, de volgende dag na de uitspraak, beroep heeft aangetekend. De advocaat en zijn cliënt zijn het niet eens met de schuldvaststelling. Volgens Kanhai heeft de rechter de schuld niet gemotiveerd en bovendien is de magistraat ook niet ingegaan op het door hem aangevoerde verweer.

25% korting, adverteer bij FamilieNieuws
Ook adverteren bij FamilieNieuws? Klik op bovenstaande foto voor meer informatie en maak gebruik van de aanbieding!

Op 13 oktober 2014 overleed de 3 maanden jonge baby, Riff Kent, door verstikking. De verdachte M.F. is door de rechter vrijgesproken. Zij had de pap aan het kind toegediend. Nadat zij de baby de pap had gegeven, legde zij het kind, zonder het eerst te laten opboeren, op zijn buik op bed. Op een bepaald moment constateerde men dat het kind in ademnood verkeerde. Doorstam was op dat moment niet ter plaatse. Zij werd geïnformeerd door haar personeel. Omdat het personeel in paniek was en er op dat moment geen vervoer ter beschikking was om uit te rukken, gaf Doorstam de instructie om tot haar komst geen verdere acties te ondernemen. Volgens Doorstam was zij binnen 10 a 15 minuten ter plaatse.

Echter blijkt uit het abductie verslag van de medicus dat het kind ruim een uur eerder was overleden. Het kind was dus als het ware dood op de Spoedeisende Hulp binnengebracht. Doorstam zei dat de ouders voorgesteld hadden een schadevergoeding van SRD 25.000 te betalen. De rechter heeft in deze zaak de directrice en de hoofdleidster veroordeeld, omdat zij op dat moment als verantwoordelijke niet onmiddellijk hebben ingegrepen. Zij hebben verzuimd om tijdig de juiste instanties in te schakelen en hebben zodoende onnodig tijd verspild door te wachten op de komst van Doorstam.
[quads id=1]
In deze zaak is Joany Leter, de hoofdleidster, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. In deze zaak werden in eerste instantie 5 verdachten vervolgd. Bij de eerste behandeling van de strafzaak werden 2 gedurende het onderzoek heengezonden, omdat zij buiten schot vielen. Uiteindelijk werden de 3 vrouwen berecht. Met deze opgelegde straffen blijven alle veroordeelden op vrije voeten.

Gerelateerde verhalen:
Sherida Doorstam verantwoordelijk voor dood baby op haar peuterschool
–Ouders baby Riff Junior Kent zullen schadevergoeding eisen crèche

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.