Anoniem – Hoe kom ik van mijn Surinaamse vriend af? ~ Suriname

vriend Suriname

Suriname ~ Ik heet Elise. Ik ben een moeder die zich even geen raad weet. Het leven met mijn Surinaamse vriend is een puinhoop. Mijn vader heeft de relatie tussen mij en Eldridge nooit goedgekeurd. Ik leerde hem kennen toen ik samen met Sonja, mijn toenmalige beste vriendin, op vakantie ging naar Suriname. 2 maanden lang.
[quads id=1]

Ik was zwanger

Ik was toen 17 jaar. Ik ben nu 27 jaar. Inmiddels al moeder van twee gezonde, lieve kindjes. Maar de afgelopen 10 jaar heb ik alleen maar problemen gehad. Vanaf het eerste moment in onze relatie is er gezeur. Het begon direct na de vakantie. Ik was zwanger. Hoe vertel ik dat aan mijn ouders en mijn toenmalige vriend? Ik had een relatie. Hoe moest ik ze vertellen dat het kind niet van mijn vriend was. Dat wist ik zeker want hij en ik deden het maar sporadisch.

Een nette jongen

Mijn ex is een nette Nederlandse (saaie) jongen. Hij moest altijd geweten hebben dat het kind nooit van hem kon zijn. Niet van die twee of drie keertjes dat we omgang hebben gehad. Hij heeft zich de hele zwangerschap teruggetrokken. Hij was ook meteen weg toen Raymond werd geboren. De confrontatie met mijn vader was erger. Alsof ik hem had bedrogen. Hij zou mij toen al het huis uit hebben gezet maar mijn moeder hield hem tegen. Ze draaiden gelukkig wel bij. Betaalden zelfs het ticket voor Raymond om zijn kind te komen opzoeken.
[quads id=1]

Ik wilde hem hier hebben

Ik wilde Raymond hier bij mij hebben maar dat wilde mijn vader absoluut niet. Hij vond hem maar niets. Ik moest mijn studie afmaken. En pas als ik een eigen huis had mocht ik doen wat ik wilde. Ik deed echt mijn best. Ik studeerde en mijn moeder hielp me met de kleine. Mijn zus ook. Toen ik 21 was raakte ik weer zwanger. Tijdens een vakantie. We zagen elkaar 1 tot 2 keer per jaar. Ik ging vaker daarnaartoe omdat mijn ouders het voor mij konden betalen en de familie van Raymond wilde de kleine ook graag zien. En mijn vader wilde Raymond gewoon niet in zijn huis hebben. Hij had echt een hekel aan hem.

Raymond laten halen

Toen ik zwanger was van Sherelle wilde mijn vader dat ik een abortus deed. Ik zou net gaan studeren en volgens hem paste dat niet. Of een abortus en studeren of hij zou me niet meer financieel bijstaan. Ik besloot te gaan werken en mijn eigen geld te gaan verdienen dan kon ik Raymond laten halen. Mijn vader heeft mij vervloekt. Ik heb zijn toekomst verpest met die Surinamer. En hij kijkt ook helemaal niet om naar zijn kleinkinderen. Het zijn zijn enige kleinkinderen want mijn zus wil geen kinderen. En toch wil hij niets met ze te maken hebben.

Gelukkig kwam mijn moeder heel vaak bij mij. Maar toen Raymond eindelijk bij mij in Nederland kwam wonen, 3 jaar geleden, verwaterde ook het contact met mijn moeder. Raymond zorgt voor de kinderen als ik aan het werk ben. Een oppas kunnen we niet betalen. Hij werkt wel maar niet echt serieus.

Niet eerlijke manier

Hij verdient zijn geld op een ‘niet zo eerlijke’ manier. Ik ben er ook achter gekomen dat hij nog 2 andere kinderen heeft in Suriname. En hij gaat er nog wel eens naartoe. Ik help hem zelfs met zijn tickets als het hem niet lukt.

Wat moet ik doen?

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik voel me echt opgesloten. Contact met mijn familie heb ik niet. Ik kom financieel wel rond. Maar het is geen vetpot. Tenzij Raymond een keer met veel geld thuiskomt. Dat stuurt hij ook meteen naar zijn moeder in Suriname. De enige mensen die ik heb zijn mijn collega’s. Ik praat heel veel met ze. Zelfs Sonja, mijn beste vriendin van vroeger heeft me in de steek gelaten.
[quads id=1]

Niemand die voor mij zorgt

Mijn leven nu is werken en voor de kinderen en mijn man zorgen. Er is niemand die voor mij zorgt. Als ik terugkijk was ik liever nooit naar Suriname gegaan. Ik had nooit dit leven moeten accepteren. Mijn vader heeft altijd gelijk gehad. Raymond deugt niet. Hij gebruikt mij gewoon. En nu 10 jaar later zie ik dat pas in.

Ik moet weg

Mijn collega’s zeggen dat ik weg moet. Maar zij snappen niet dat je nooit weg kan gaan bij een man als Raymond. Zeker niet met de kinderen. Hij laat mij nooit gaan. Hij domineert mij helemaal. Soms wil ik weglopen, maar waar ren ik dan naartoe? De eerste plek waar hij mij gaat zoeken is bij mijn ouders. Die stress wil ik hen niet aandoen. Ik heb ze al zoveel verdriet aangedaan.

Ik wil mijn leven weer goed krijgen

Hoe kan ik mijn leven weer goed krijgen? Hoe kom ik van mijn Surinaamse vriend af? Ik stel mijn vraag hier, omdat ik zoveel verhalen voorbij zie komen en sommige lijken een beetje op die van mij. Ik ben dan wel Nederlands maar mijn kinderen zijn Surinaams. Wie weet kunnen jullie een oplossing voor ons bedenken. Ik vind het ook niet erg om keiharde woorden te lezen. Ik had naar die keiharde woorden van mijn vader moeten luisteren dan zat ik nu niet in deze situatie. Mijn vraag is: Kan mijn leven ooit nog goed komen?

Gerelateerde verhalen:
**Anoniem: Mijn vriend heeft een hekel aan mijn Surinaamse vrienden
**Anoniem: Ik ben zo ongelukkig

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.