Video – Jongen overleden nadat vriendin zuur over hem heen gooide (Nederland)

Toen Mark het uitmaakte met zijn vriendin werd hij overgoten met zwavel zuur. “Als je niet met mij samen wil zijn, dan ook niet met iemand anders”, dat riep de Britse verdachte Berlinah W. voordat ze Mark van Dongen uit Rijsbergen overgooide met zwavelzuur.
[quads id=1]
De 29-jarige Brabander raakte in 2015 ernstig verminkt en overleed begin dit jaar. Mark studeerde in het Engelse Bristol. Vijf jaar lang had hij een relatie met de Zuid-Afrikaanse verdachte (48) en woonde met haar samen. Toen hij het uitmaakte, verminkte de vrouw Mark door zwavelzuur over hem heen te gooien.

Mark was na de aanslag vanaf zijn nek verlamd. Hij verloor zijn linkerbeen, een oog en een oor. Meer dan tachtig procent van zijn lichaam was vreselijk verminkt. Door het zuur waren zijn botten aangetast en dat veroorzaakte helse pijnen. Begin dit jaar, vijftien maanden na de aanval, pleegde Mark euthanasie omdat hij niet kon leven met zijn verwondingen. Het lijden was ondraaglijk.

In de rechtszaal werd een video getoond waarin Mark verklaringen aflegt. Die opnames werden in de zomer van 2016 gemaakt in het ziekenhuis, schrijft de BBC. Het blijkt dat de vrouw al vaker agressief was tegenover Mark. In 2014 zou ze na een ruzie kokend water over hem hebben gegooid.
[quads id=1]
Volgens de Bristol Post vertelde Mark in de video ook dat Berlinah hem chanteerde. Zo zou ze zichzelf in haar gezicht hebben geslagen. Daarna dreigde ze naar de politie te stappen als hij haar zou verlaten. Daar zou ze gaan vertellen dat hij haar geslagen had.

Berlinah met haar moeder Thoko Elizabeth Mtimkulu in South Africa

De vrouw wordt aangeklaagd voor moord, maar ze ontkent dat ze Mark wilde doden. Haar advocaat vertelde in de rechtbank dat ze dacht dat ze een glas water over haar ex heen gooide. “Mark zou het zwavelzuur in het glas hebben gedaan zonder dat zij daar iets van wist.

Mark wilde dat zij het glas op zou drinken”, luidt het argument van de verdediging. Mark zou dat hebben gedaan omdat Berlinah hem wilde gaan chanteren met persoonlijke informatie.

De vader van Mark

Voor de rechtszaak is vier weken uitgetrokken. Geen seconde zal Kees, de vader van Mark daarvan missen. “Zoals ik 24 uur per dag bij Mark aan het bed zat, zo mis ik ook geen minuut van deze rechtszaak. Hoelang die ook duurt en ook al kan ik het allemaal niet betalen.”
[quads id=1]
Financieel krijgt Kees de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt. Om het proces in Engeland te kunnen blijven volgen, loopt een crowdfundingsactie. Voor Kees is er maar één straf mogelijk voor Wallace. “Levenslang. Wij hebben allemaal levenslang. Ik hoop dat het voor haar ook zo’n straf wordt.”

Bekijk hier de video erover:

Gerelateerde berichten:
Video – Mannen misbruiken vrouw en gooien zuur op intieme delen (Buitenland)
Video – 26-jarige vrouw verminkt na zuur-aanval van haar man (buitenland)

Bron: omroepbrabant.nl
Foto news24H
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.