Schoolbus Pikin Saron in brand gestoken

brand Paramaribo

“Mijn vader was op toilet toen hij een geluid hoorde net als een schot. Toen hij naar buiten ging stond de bus in vlam.” Concelia Moera-awali heeft het over de schoolbus van Pikin Saron die woensdagavond rond elf uur in brand is gestoken. “Dit vind ik heel erg en kwaadaardig!”
[quads id=1]
“Ik ben zus van de kapitein en omdat ze hem geen kwaad kunnen doen, hebben ze het gemunt op mij. Ik voel me echt onveilig, omdat ze levensgevaarlijke dingen uithalen. Ze kunnen straks mijn huis in brand steken”, vreest Moera-awali.

Ze vermoedt dat actievoeders, die woensdag de weg hadden gebarricadeerd, achter de daad zitten. De boze mensen beweren dat ze niet langer kunnen verkroppen dat het dorpsbestuur niet naar behoren functioneert. De actievoerders willen dat autoriteiten korte metten maken met de dorpsleiding en eisen nieuwe verkiezingen.

Bij Moera-awali kan het niet in dat de mensen pleiten voor ontwikkeling van het dorp, maar anders demonstreren met hun daden. “Het in brand steken van de schoolbus is geen ontwikkeling. De kinderen worden juist gepest en worden onthouden van onderwijs.”
[quads id=1]
Moera-awali vindt het erg dat ze nu zonder werk zit. “Mensen mogen actie voeren, maar kom niet aan bezittingen van anderen.” Scholieren konden donderdagochtend niet vervoerd worden; sommige kinderen moesten daardoor te voet naar school. Hoewel Moera-awali zegt dat de brand snel geblust kon worden door water uit tonnen, kan de bus voorlopig niet ingezet worden. “De voorruit, stoelen, het plafond en de dashboard zijn vernietigd.”

Gerelateerde berichten:
Video – Weg Pikien Saron gebarricadeerd door ontevreden dorpsbewoners

Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.