De lugubere moord op KFC-manager Marjorie Willems. Een ingewikkelde zaak.

Moord KFC Paramaribo

De tweede verdachte in de zaak van de lugubere moord op KFC-manager Marjorie Willems (55) is opnieuw voor de rechter-commissaris (rc) verschenen. Advocaat Benito Pick zegt dat er nog een datum bepaald moet worden voor behandeling voor de rechtbank.
[quads id=1]
De krant verneemt dat het om de 23-jarige Shaquille gaat. Hij is kort na de eerste verdachte aangehouden in juli. De politie bevestigde eerder dat het om een ex-medewerker van het bedrijf gaat. Advocaat Maureen Nibte van de 22-jarige hoofdverdachte Chawilla R. die al twee dagen na de moord is aangehouden en vrij snel een bekentenis aflegde, zei eerder dat het onderzoek in de zaak vergevorderd is. Maandag is ze voor de vierde keer voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De advocaat zegt dat de voorgeleiding heel kort duurde. “De zaak was binnen enkele seconden afgelopen. Het wachten is nu op een datum zodat wij verder kunnen met het proces”. Chawilla R. is tijdens het onderzoek in beeld gebracht en opgespoord. De tweede verdachte kwam in beeld na intensief onderzoek van de politie. De advocaat van de 22-jarige vrouw zegt dat er ook veel nieuwe informatie in de zaak is vrijgekomen.

Het motief van de levensberoving blijft nog onbekend. Nibte zei eerder ook dat zij de mogelijkheid dat er andere zaken spelen niet uitsluit. Zij wil daarom heel intensief onderzoek doen zodat alles aan het licht komt. Ze verwacht dat behandeling van de zaak veel tijd in beslag zal nemen. Of de tweede verdachte in de buurt was tijdens de moord zal voor het grote publiek duidelijk worden bij de komende rechtszittingen. Ook zal besproken worden welk aandeel hij heeft gehad bij de koelbloedige moord.
[quads id=1]
Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe het slachtoffer doodgeknuppeld werd door een persoon met een afgedekt gezicht, gewapend met een verstelbare sleutel. Op sociale media was er wekenlang een discussie gaande over de aanleiding die heeft geleid tot de moord van de manager van de fastfoodketen. Veel mensen vroegen zich of als de dader geestelijk gestoord is om over te gaan tot het plegen van zulke handelingen.

Gerelateerde berichten:

Tweede verdachte aangehouden voor moord op Marjorie Willims

22-jarige Chawilla in oktober voor de rechter ivm moord Marjorie Willims

Vermoorde medewerkster Marjorie Willims is begraven

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.