Anoniem: ‘Mevrouw, u hebt kanker. En het is uitgezaaid’

Hi iedereen, ik wil graag mijn verhaal met jullie delen. Ik woon in Nederland maar ik denk dat het niet zoveel uitmaakt. Mijn verhaal kan een ieder op de wereld overkomen. Kanker kent namelijk geen leeftijd, kleur of woonplaats.
[quads id=1]

Ik ben namelijk ziek

Ik ben Jojanneke ik ben pas 32 jaar en ben 2 jaartjes heel erg gelukkig met Ruben. We wonen niet samen. Ik heb mijn eigen flatje en hij ook, maar samen zijn we altijd. Nu nog vaker. Ik ben namelijk ziek. Heel erg ziek en mijn gevoel zegt dat ik deze ziekte niet ga overwinnen. Hoewel het lijkt alsof er niets met me aan de hand is gebeurt er van binnen een hoop. En het allerergste vind ik dat ik mijn kinderwens moest laten gaan voor mijn leven.

Ik ben iemand die altijd geleefd heeft voor een ander. Eerst voor mijn moeder die al vroeg in de steek is gelaten door mijn vader. Mijn jongste broertjes waren nog onder de 10 dus ik deed het meeste in huis omdat mijn moeder moest werken. Daarna werd mijn moeder ziek. Ook kanker en ik heb altijd voor haar gezorgd tot aan haar dood.

Uitgaan ging ik nooit

Tijd voor een vriend had ik niet want daarnaast moest ik gewoon naar school. Uitgaan ging ik nooit en pas toen ik Ruben leerde kennen ging ik voor het eerst op vakantie. Met hem had ik dus de mooiste jaren van mijn leven. Tot een half jaartje geleden. Toen hoorde ik dat ik ook ziek was. Ik werd ineens veel moe en viel af. Terwijl mijn buik opgezet was. De dokter zei: ‘Mevrouw, u hebt kanker. En het is uitgezaaid’. Ik zal jullie de details besparen maar ik had dus kanker. En het was inmiddels uitgezaaid naar mijn eierstokken en alles moest direct eruit anders zou ik het niet halen.
[quads id=1]
Zonder heel goed na te denken lag ik twee weken later in het ziekenhuis voor de grote operatie. Het is zo snel gegaan, maar nu met de juiste medicijnen ben ik in goede handen. Maar ben ik gelukkig? Helemaal niet. Ik ben doodongelukkig. Ook omdat ik echt het gevoel heb dat ik binnenkort doodga.

Te laat begonnen met genieten

Als ik terugkijk op mijn leven ben ik niet tevreden. Ik ben veel te laat begonnen met genieten. Ergens geef ik mijn vader de schuld. Hij heeft ons in de steek gelaten. Hij heeft mijn moeder verdrietig gemaakt en uiteindelijk is ze overleden..door verdriet.

Ik probeer te vechten en te bidden, maar ik heb gezien hoe het bij mijn moeder is gegaan. Je wacht gewoon totdat de kanker terugkomt. Zo zielig voor mijn broertjes om dit weer mee te maken. En mijn vriend. Hij verdient dit niet. Een vriendin die altijd ziek is en nog het ergste, een vriendin die hem geen kinderen kan geven. Hij praat veel met mij en zegt dat het niet erg is. Maar hij is pas 28 jaar. Welke jongen van 28 jaar wil nu een toekomst met een zieke vrouw zonder kinderen. Ik ben er al op voorbereid dat hij mij op een dag in de steek gaat laten. En ik neem het hem niet kwalijk.

Waarom moet dit mij overkomen?

Maar ik word er heel verdrietig van. Waarom moet dit mij overkomen? Een vraag waar ik nooit antwoord op ga krijgen. Wat ik wel aan alle jonge dames wil meegeven: Leef je leven alsof het je laatste dag is. Je weet nooit wanneer ziekte om de hoek komt kijken. Ik kan heel veel dingen niet meer doen, maar als je de kans hebt om te reizen en de wereld te ontdekken. Doe dat! Neem af en toe afstand van het drukke leven en doe wat jij graag wilt doen. Zodat je niet later op je ziekbed spijt krijgt. En ja, wil je graag kinderen? Wacht niet te lang. Dat is namelijk mijn grootste verdriet.
[quads id=1]
Hopelijk heeft mijn verhaal 1 of 2 mensen kunnen motiveren om het beste uit hun leven te halen. Mijn dank is groot. Het gaat jullie allemaal goed.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Ik ga binnenkort dood
Video – 22-jarige jongeman met bijnierkanker zoekt hulp!

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.