Sherida Doorstam verantwoordelijk voor dood baby op haar peuterschool

baby Paramaribo

Sherida Doorstam, directeur van dagopvang en Peuterschool ‘De Papegaaitjes’ is woensdag door de kantonrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De magistraat acht wettig en overtuigend bewezen dat zij hoofdelijk aansprakelijk is of aansprakelijk kan worden gehouden voor de dood van de toen drie maanden oude baby, Riff Kent, op 13 oktober 2014.
[quads id=1]
Het kind is in het oppashuis door verstikking om het leven gekomen. Ook de leidster van de baby-afdeling, Joany Leter, werd een voorwaardelijke straf van zes maanden met een proeftijd van 1 jaar opgelegd. Een tweede medewerkster S.A. is integraal vrijgesproken. Deze medewerkster had als laatste het kind gevoed. De rechter heeft het de directeur die ten tijde van het incident niet ter plekke was zwaar aangerekend, dat ze haar medewerksters had opgedragen niets te ondernemen totdat ze zelf ter plekke was.

Dit terwijl aan haar was doorgegeven dat het niet goed ging met het kind. Hierdoor is kostbare tijd om medische hulp te verlenen verloren gegaan wat vermoedelijk heeft bijgedragen aan het overlijden van de baby. Ook werd het de directeur kwalijk genomen dat ze de medewerksters had aangezet leugenachtige verklaringen bij de politie af te leggen. Zo moesten ze verklaren dat het kind niet in de creche is overleden. Naderhand zijn de medewerkster op hun verklaring teruggekomen nadat ze flink aan de tand werden gevoeld door de politie.
[quads id=1]
Mede op aandringen van de ouders van de baby werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Volgens Maureen Nibte, advocaat van de nabestaanden, heeft de rechter met betrekking tot de straf van Leter heeft overwogen dat deze medewerkster zelf heeft verklaard dat het kind al de hele dag huilde maar niemand zich over hem bekommerde. Leter heeft oprechte spijt betuigd en aangegeven dat ze inderdaad nalatig is geweest met betrekking tot de zorg van de baby. “Ze gaf toe dat indien de zorg over de baby adequaat was geweest, het niet zover zou zijn gekomen”, stelt Nibte.

Bekijk hier een video van ‘In de branding”. De ouders geven aan dat ze duidelijkheid willen.

Gerelateerde verhalen:
Vorige maand overleed er ook een baby in de creche. Lees hier het verhaal daarover.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.