Onderdirecteur ministerie ontlast van taken en verplicht op verlof na politie-inval

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de politie vrijdag beslag laten leggen op computers van de afdeling Vervoer. Daarnaast is de onderdirecteur Technische Dienst, Julius Pahalwankhan, ontlast van zijn taken en met verplicht verlof gestuurd.
[quads id=1]
De voorzitter van de Bond Personeel bij het ministerie van Onderwijs, Guno Sabajo, bevestigt het voorval. Hij zegt dat de opdracht voor de politie-inval komt van de vicepresident (vp). “De vp heeft opdracht gegeven om vervoermiddelen en pc’s in beslag te nemen”.

Sabajo zegt dat de bewindsman de opgevraagde gegevens over onderwijsvervoer onvoldoende vindt. Pahalwankhan had hem die juist digitaal gestuurd. Naar verluidt gaat het om informatie over spooktrajecten voor schoolvervoer die bussen zouden onderhouden.

Sabajo heeft het personeel van de betreffende afdeling aangespoord haar stem te laten horen over “de ongehoorde en onaangekondigde politie-inval.” “Jullie worden gecriminaliseerd doordat politieagenten in burgerkleding de afdeling zijn komen binnenvallen”.

De voorzitter zegt dat alleen de procureur-generaal (pg) een justitieel onderzoek mag instellen. De agenten hadden geen schriftelijk bevel van de pg toen de computers werden weggedragen, stelt Sabajo.

Hij zegt verder dat er meer speelt dan wat de minister van Onderwijs wil doen geloven. Volgens hem wordt er alles aan gedaan, om de fout die is gemaakt door de Organisatie voor Boot- en Bushouders in Suriname een verhoging van 40 procent toe te kennen met terugwerkende kracht van een jaar, te verbloemen.
[quads id=1]

Er is namelijk geen geld om die verhoging te betalen. “Nu kunnen ze het niet betalen. Ze zijn een ‘coup’ aan het plegen om de afdeling over te hevelen naar het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie”.

Sabajo zegt dat de bond zich ook sterk heeft gemaakt voor het hoofd Begrotingszaken, Henny Dielingen, die na 25 jaar het veld moest ruimen voor een familielid van minister Robert Peneux.

Julius Pahalwankhan, onderdirecteur Technische Dienst op het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, is met verplicht verlof gestuurd. Foto: Jason Leysner

De gesprekken tussen de bewindsman en de bond hierover zijn vastgelopen, omdat de in ongenade gevallen functionaris een advocaat in de arm heeft genomen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.