Video waarschuwing – Opladen smartphone kan echt brand veroorzaken!

Het is al veel vaker aan bod gekomen maar nu zijn het de Nederlandse verzekeraars die waarschuwen voor brandgevaar bij ’s nachts opladen smartphone. Een oververhitte accu of batterij van een smartphone of een ander elektronisch apparaat is een van de voornaamste oorzaken van een woningbrand.
[quads id=1]
Vooral het opladen van een smartphone in de nacht of als je zelf niet aanwezig bent, vergroot de kans op brand.

Stekker uit het stopcontact halen

Het Verbond van Verzekeraars stelt in de jaarlijkse Risicomonitor Woningbranden dat je in die situaties niet kan voorkomen dat bijvoorbeeld een apparaat overladen raakt. Volgens het Verbond is het aan te raden de stekker uit het stopcontact te halen, wanneer het apparaat volledig is opgeladen.

Uit het rapport blijkt dat de helft van het aantal woningbranden wordt veroorzaakt door elektronische apparaten.

Stijgende trend

“We zien een stijgende trend en we denken dat het voor een belangrijk deel te vermijden is”, zegt directeur Richard Weurding tegen de NOS. “Het aan laten staan van elektronische apparaten en het opladen is een risico.”
[quads id=1]
In 2016 vielen 47 doden bij woningbranden in Nederland. De helft van de fatale woningbranden heeft de oorsprong in de woonkamer, gevolgd door de slaapkamer (19 procent) en de keuken (16 procent).

Bekijk hier een video erover:

Gerelateerde berichten:
Lees hier het verhaal van een meisje dat op het nippertje kon ontsnappen toen haar slaapkamer in brand vloog tijdens het opladen van haar Iphone.

Door: NU.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.