Video – Kabinet van de President geeft nieuwe woning aan familie Moera- Awalie

Moeder twee omgekomen broers komt in aanmerking voor woning. Nog steeds verslagen door het verdriet van het verlies van haar kinderen schijnt er voor mevrouw Moera-Awalie een lichtje in de tunnel. Mede namens stichting 1 voor 12 heeft het kabinet van de President de vrouw een splinternieuwe woning gegeven.
[quads id=1]
Om naast haar kinderen ook nog haar huis kwijt te raken was een zeer zware slag voor mevrouw Moera-Awalie. Het leven van de vrouw is van het ene op het andere moment drastisch veranderd.

Onlangs zijn de zoons: Gian en Fernando Moera-Awalie naar hun laatste rustplaats begeleid. Het verhaal van de twee broers welke de afgelopen week zijn omgekomen tijdens een woningbrand, heeft de Surinaamse samenleving ontzettend bewogen. Vanuit diverse hoeken zijn er welgemeende condoleances overgebracht aan de nabestaanden van de slachtoffers. Naast de diverse steunbetuigingen is er ook hulp aangeboden aan de moeder van de jongens. Zo heeft Stichting 1 voor 12 binnen een hele korte periode enorm veel kunnen realiseren voor mevrouw Anita Moera-Awalie. Naast het helpen bijdragen voor de uitvaart heeft de stichting ervoor kunnen zorgen dat deze mevrouw haar intrek heeft kunnen nemen in een splinternieuwe woning.
[quads id=1]
“Al jouw bezittingen verliezen doet ongetwijfeld veel pijn, maar daarnaast ook nog jouw kinderen op zo een vreselijke wijze kwijtraken is op geen enkele manier makkelijk te verwerken”, zegt Louis Vismale de voorzitter van Stichting 1 voor 12. Zijn organisatie heeft zich kort nadat het geval zich heeft voorgedaan tot het uiterste ingezet voor de nabestaanden. In het televisieprogramma 1 voor 12 deed Vismale een oproep aan de regering om een bijdrage te leveren om enigszins de familie te compenseren voor het geleden verlies. Zijn oproep bleef niet ongehoord vanwege het feit dat de autoriteiten snel inspeelden op het verzoek. Binnen een wip en een zucht werd de woning van de nodige nutsvoorzieningen voorzien. Binnen enkele uren is het huis aangesloten op het water- en elektranet, en hebben het Ministerie van OWT & C en de heer Schoonhoven, directeur van Bureau Openbaar Groen, gezorgd voor het opruimen en ophogen van het terrein en egaliseren van de straten in de directe omgeving van het huis.

“Ik weet niet wat ik moet zeggen” geeft een enorm terneergeslagen Anita Moera-Awalie aan die het verlies van haar kinderen nog moet zien te verwerken. “Ik ben God enorm dankbaar voor dhr. Vismale en zijn organisatie, zonder Hem had ik nu helemaal niets. Het is prijzenswaardig wat zij binnen zo een korte periode voor mij hebben kunnen realiseren.

De stichting 1 voor 12 wil zich nog inzetten voor het meubileren van de woning en het psychisch begeleiden van de nabestaanden, ten einde de familie zo goed als mogelijk te accommoderen. “Hiervoor hebben wij steun van de totale samenleving nodig” voegt Vismale tot slot toe.
[quads id=1]

Een splinternieuwe woning

Mede namens 1 voor 12, heeft het Kabinet van de President moeder Anita een splinternieuwe woning gegeven. Bekijkt u hier de video daarover:

Blijven steunen

Laten we met zijn allen blijven steunen. Want samen staan we sterk.
Wilt u ook bijdragen?

Deel dit bericht met een ieder, maak contact en steun werk van 1 voor 12:
[quads id=1]
Tel: 402-362 / 8671288
SMS “HELP” naar 1912 voor SRD1 p/sms (Digicel)
Doneer Online via iDEAL, PayPal etc. Bezoek hun website
Voor overmakingen: IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

Gerelateerde berichten:
Bekijk hier de video waarop de familie in contact is met 1 voor 12 omtrent de volledige betaling van de uitvaart. Ongeveer 2 weken geleden kwamen 2 jongens om in de brand aan de Boerbuitenweg. U kunt hier lezen wat broer Furgill vertelt over de verschrikkelijke brand waarbij zijn twee broertjes om het leven kwamen.

Bron: 1 voor 12
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.