Besmet en verontreinigd voedsel gevonden tijdens controle werkzaamheden

De controle op handelszaken Paramaribo Noord worden verhoogd. De bestuursdienst van Paramaribo Noordoost is in samenwerking gestart met verhoogde controles op handelszaken. Samen met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Economische Controle Dienst, Surinaamse Waterleiding Maatschappij, Korps Politie Suriname en het Korps Brandweer Suriname.

Tot nadere orde gesloten

Drie supermarkten en een bar-restaurant in het ressort Blauwgrond en één hotel-restaurant in het ressort Rainville zijn in opdracht van Districtscommissaris Mike Nerkust tot nader orde gesloten. Dit voor het overtreden van meerdere wetten.

Bij controle is gebleken dat de meeste vergunningsvoorwaarden niet worden nageleefd. De ongeregeldheden die zijn geconstateerd variëren van ernstig tot minder ernstig. Winkelpersoneel dat niet beschikt over de juiste papieren. Goederen die niet van een etiket zijn voorzien. Tijdens de controles zijn de instanties ook gestuit op contaminatie van voedsel. Verkoop van illegale sigaretten en alcoholische dranken. Ook illegale aftap van water kwamen ze tegen. Geen vluchtwegen (nooduitgangen) en geen of onvoldoende geschikte brandblusapparaten waren ook in enkele zaken te zien.

Uitwerpselen van ongedierte

Ook uitwerpselen van ongedierte en slechte hygiëne in de verkoop- als opslagruimte, als ook het terrein zijn de instanties tegengekomen. Bereiding van oud voedsel, vervallen goederen op de schappen, gebrek aan verpakkingsruimte en geoxideerde vriezers. Zijn enkele van de zeer ernstige zaken die ze tegenkwamen. Zelfs een illegale vreemdeling zijn ze tegengekomen. De vreemdeling is voor verhoor naar het politiebureau is overgebracht. Deze zaken hebben gemaakt dat ondernemingen per direct de deuren moesten sluiten.

De ondernemers hebben een lijst met correctiemaatregelen ontvangen en zijn in de gelegenheid gesteld te voldoen aan alle vergunnings-, veiligheids- en gezondheidsvoorwaarden.

Bekijk hier de foto’s van controle werkzaamheden:

Gerelateerde berichten:
Niet alleen in Suriname worden ze opgeschrikt door voedingsverhalen. Lees hier hoe ze poepbacterie hebben gevonden bij Starbucks.
-Ons drinkwater is ook niet altijd veilig om zo te drinken. Lees hier de uitslag van een onderzoek dat ze hebben gedaan.

Bron: BIC Paramaribo NO

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.