Anoniem – Ben ik te mooi en te slim voor een arme man?

Hallo. Mensen, er is een vraag die ik jullie wil stellen. Ik krijg namelijk dagelijks discussies met mijn vriendinnen. Ze noemen me goldigger en dat soort benamingen. Ik zal jullie eens uitleggen hoe mijn leven in elkaar zit.

Ik ben Euretha, 28 jaartjes jong en onlangs afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Het was pittig. Maar het is me gelukt.

In Nederland geboren

Ik ben al 10 jaar in Nederland. Maar ik heb altijd al een Nederlands paspoort gehad. Ik ben in Nederland geboren. Hoewel ik altijd student was ben ik nooit iets te kort gekomen en heb altijd genoeg geld om mijn weave, mijn tassen en schoenen collectie up te daten.

Rijke Hollandse schat


Ik heb geen vaste vriend, ik heb wel en rijke Hollandse schat die mij al 5 jaar in de watten legt. Hij geeft mij geld en regelt heel veel voor mij. Het enige dat ik zelf moest doen was studeren. En met hem slapen. Ja, ik heb me laten gebruiken voor geld. Via een bijbaantje in een club. Zo begon het maar gaande weg zijn we goede vrienden geworden en vaste ‘partners’.

Hij heeft een relatie

Hij heeft een relatie. En dat is ook de reden dat ik niet verder met hem kan. We hebben besloten dat we gaan stoppen. Hij kan en wil niet meer op deze manier leven. Hij ‘betaalt’ mij nog wel. Totdat het niet meer nodig is. Ik ben er niet kapot van want ik wist waar ik aan toe was.

Ik wilde dat leven ook niet meer. Want nu ik klaar ben met studeren wil ik een eigen man en een kind. Een kind om samen op te voeden met een man die alleen van mij houdt. Dat weet Jan ook wel. Hij is naast mijn minnaar ook echt mijn beste maatje. Hij heeft me altijd verwend en daardoor wil ik nu geen genoegen nemen met minder.

De helft van de rekening betalen

Ik heb wel gedate de afgelopen maanden maar mijn eerste afknapper is altijd het inkomen. En de manier waarop mijn date zich gedraagt. Ik ga bijvoorbeeld niet nog een keer met een man uit als hij vindt dat ik de helft van de rekening moet betalen. Ik ga ook zeker niet met een man weg die vindt dat 250 euro voor een schoen te duur is. Dan durf ik hem al helemaal niet te zeggen wat mijn tas kost.

Mijn vriendinnen vinden dat ik een veel te dure smaak heb. Maar ik vind dat ik pas serieus met een man ga als hij mijn dure smaak kan onderhouden. Tenminste kan waarderen, want ik moet geen man die zeurt als er geld uitgegeven moet worden. Ik heb hard gewerkt en gestudeerd om dit leven te kunnen leiden en een arme man gaat het niet voor mij verpesten.

Jaloers zijn

Daarom snap ik mijn vriendinnen niet. Zullen ze jaloers zijn? Mijn moeder is trots op mij en mijn broers ook. Ze vinden ook dat ik niet met een sloeber thuis moet komen dus gelukkig staan zij achter mij. Het probleem is wel dat ik al bijna 30 ben. Dus ik begin wel te twijfelen.

Waar vind ik zo snel een mooie zwarte man die het economisch voor elkaar heeft? Zo een man zoek ik als vader voor mijn kind. Jan is geen optie, al heeft hij het wel ooit aangeboden. Maar ik wil en kan niet voor altijd op de zijlijn staan. Of moet ik dat wel doen, want hij heeft bewezen dat hij voor mij kan zorgen. Een kind met zijn partner wil hij niet. Maar als ik het echt wil dan staat hij er open voor.

Te mooi en te knap

Soms geef ik mijn moeder de schuld voor mijn gevoelens. Ze heeft altijd gezegd dat ik niet met een arme man thuis moet komen. Ik ben te mooi en te knap daarvoor. En ik geloof daar zelf ook in. Ik ben te mooi en te knap voor een arme man. Stomme gedachte he, maar ik geloof daar echt in. Ik wil niet achteruit gaan. Ben ik dan een slechte vrouw? Ik ben hierdoor echt vrienden en vriendinnen verloren. En dat maakt me soms wel verdrietig en eenzaam.

De gedachte dat ik alleen ga achterblijven. Of dat ik eindig als ouwe buitenvrouw van een rijke Hollander. Daar word ik echt verdrietig van. Want dat is niet hoe ik mijn toekomst zie. Het was nice de afgelopen 5 jaar. Maar wat nu?

Ik ben niet zo slecht

Aan de ene kant ben ik een golddigger maar aan de andere kant ook een vrouw die graag liefde ontvangt van een kind en een lieve man die alleen van haar houdt. Ik weet dat het heel erg dubbel klinkt en dat velen van jullie het niet eens met mij gaan zijn maar ik heb toch de stoute schoenen aangedaan om mijn verhaal te delen. Misschien kan ik toch goede adviezen van jullie ontvangen. Ik ben niet zo slecht als het klinkt hoor. Maar hebben mijn vriendinnen gelijk en moet ik mijn levensstijl aanpassen? Of heb ik nog tijd om mijn droomman te vinden? Bestaat die wel?