Verandering is my middle name

Gek doen met Indira - FamilieNieuws.com

In mijn leven is er al heel veel veranderd, meestal door eigen toedoen. Maar daardoor liep ik voor de extern-gedreven veranderingen uit.

Veranderingen

Ik ben begonnen met werken bij Koninklijke De Ruijter in Baarn en ging daar zelf weg ondanks een vast contract. Het bedrijf zit nu al een heel tijdje in Utrecht. Bij Hewlett Packard nam ik ook afscheid van een vaste baan en dat zit nu ook niet meer op dezelfde lokatie. Bij de Europese Unie in Paramaribo heb ik 6 jaar gezeten totdat ik vertrok naar Jamaica. Sinds 2012 is er geen EU kantoor meer in Suriname.

Hiermee wil ik twee dingen zeggen. Ten eerste, veranderingen komen, of je het nu wilt of niet. Ten tweede, als je ze voor bent, kun je je beter voorbereiden en is je nieuwe stap iets waar je voor hebt gekozen. Dat is waarschijnlijk leuker dan op het laatste moment een verplichte keuze maken.

Mijn zus en ik - FamilieNieuws.com
Mijn zus Tamara en ik (we zijn inmiddels wel wat veranderd)

Hoe wordt je gelukkig

Mijn motto is: het geheim van gelukkig zijn is genieten van de dingen die je elke dag doet. Dan denk ik aan eten, slapen, douchen, fietsen, tijd doorbrengen met je familie, noem maar op. Wat daar bij hoort is verandering. Die komt sowieso en met een veel hogere frequentie dan 20 of 30 jaar geleden. Ook op veel meer verschillende gebieden, gedreven door technologische ontwikkelingen. Met andere woorden: als je van verandering houdt, zul je in deze maatschappij gelukkig zijn.

Aanleren

Sommige hebben die liefde van nature en hebben geluk. Anderen zullen zich het moeten aanleren. Wat de Engelsen zeggen, een “acquired taste”. Net zoals koffie, voor de meeste mensen ook niet liefde op het eerste gezicht. Maar zie het als een investering. Je kunt jezelf trouwens van alles wijsmaken.

Mijn moeder en ik - FamilieNieuws.com
Mijn wijze moeder en ik

Met een trucje voorkwam mijn moeder vaak dat ik ging huilen, nadat ik mijn grote hoofd had gestoten tegen de massieve eikenhouten keukentafel. ‘Dat was leuk!”, zei ze dan terwijl ik van haar gezicht probeerde af te lezen of ik zielig was. En dat hielp. Niet dat ik ervan ben gaan houden. Maar het wordt minder dramatisch, als je er wat nuchterder mee omgaat. Gelukkig maar, want ik stoot mijn kop behoorlijk vaak met mijn huidige kapsel.