Video – Bekendmaking omtrent de bouw van de studentenflats op ADEK complex

studenten Suriname

De bouw van de studentenflats op het complex van de Anton de Kom Universiteit krijgt steeds meer vorm. Arbeiders zijn druk bezig werkzaamheden te verrichten omdat binnen een jaar, september 2018 alvast de eerste fase opgeleverd moet worden.
[quads id=1]
Nadat alle werkzaamheden zijn opgeleverd moeten uiteindelijk 1500 studenten hun verblijf in de woonunits vinden. De eerste fase biedt verblijf aan 312 personen. Behalve de bouw van woonunits, wordt het gebied ook voorzien van wegen, parkeermogelijkheid, afvoer en straatverlichting. Het totale project behelst de constructie van negen gebouwen. In de fasen die hierna volgen komen nog meer woonunits, een auditorium en gebouwen voor het doen van onderzoek, bestemd voor de universiteit.

De regering wil eerst de voorkeur geven aan studenten in het binnenland om een onderkomen te hebben, omdat die het veelal moeilijker hebben om af te reizen, of om onderdak te vinden bij een naaste in Paramaribo. In een later stadium krijgen studenten van andere hogere opleidingen de mogelijkheid om er te verblijven. Het studentencomplex wordt opgezet ten noorden van de campus van ADEK.
[quads id=1]
Bekijk hier de video erover:

Bron: De boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.