Mijn herinneringen aan mijn boys: De uitvaart van Gian en Fernando

Wat me zo heeft overvallen toen jullie plotseling moesten gaan is dat er zoveel emoties zijn waar geen woorden voor bestaan.
Mijn baby’s zijn er niet meer.
Plotseling weggerukt van mij.
Nu alleen herinneringen.
Rust zacht mijn engeltjes, mama baby’s.

Mama houdt van jullie

Lees hier het verslag over de uitvaart:
Fernando en Gian zullen de schoolbel niet meer horen. Schoolhoofd De Rijp van OS Munder rinkelt die nog een laatste maal voor het tweetal als de lijkstoet het schoolerf verlaat. Huilend nemen leerkrachten, leerlingen en ouders afscheid van deze twee leerlingen die donderdagochtend door een brand aan de De Boerbuitenweg om het leven zijn gekomen.
[quads id=1]
Het is half drie als een lijkwagen van uitvaartbedrijf Hamdard het schoolterrein oprijdt met daarachter de volgauto’s met de nabestaanden. Fleurig gekleed in roze kantoorpakjes maken de leerkrachten hun opwachting. Enkele tientallen leerlingen hebben zich op het schoolerf verzameld om afscheid te nemen van hun medeleerlingen.

Midden op het terrein staan de leerlingen in een U-vorm. Sommigen gekleed in witte T-shirts en anderen in het groen-schotse schooluniform. De lijkwagen rijdt drie rondjes op het schoolerf, waarna het achterportier wordt geopend en de twee witte lijkkistjes zichtbaar worden. De leerlingen strooien met bloemen. Daarna schreeuwt de een na de andere leerling het uit. Ook de leerkrachten houden het niet droog.

“Fernando was rustig. Als je tot hem sprak, luisterde hij wel. Wij hebben hem altijd gemotiveerd”, vertelt juffrouw Petra Rantwijk van leerjaar 8. Ze kan niet veel vertellen omdat zij hem pas dit nieuwe schooljaar in de klas heeft gehad.
[quads id=1]
Kay Sno, klassejuf van Gian: “Hij was grappig, maar was ook ons zorgenkindje. We wilden hem altijd optrekken. De laatste week zagen wij heel veel verandering.” Dat wordt beaamd door juf Martha Derby met wie ze leerjaar drie deelt. “Frappant was dat hij in die week van het tragische gebeuren anders was. Hij was serieuzer geworden bij de begeleiding. Ik heb nog gebeden om meer kracht voor hem en toen gebeurde het onvergetelijke.”

Dan rinkelt voor de laatste maal voor Fernando en Gian de schoolbel en de stoet verlaat het terrein, op weg naar de laatste rustplaats van de jongens.

Foto’s binnengekomen via Facebook
Een laatste groet aan Gian en Fernando. Foto: Irvin Ngariman
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.