Voormalig Ajacied Yakubu overleden op 35-jarige leeftijd

De Ghanese ex-voetballer Abubakari Yakubu is op 35-jarige leeftijd overleden. Yakubu speelde van 2000 tot 2009 in Nederland voor Ajax en Vitesse.
[quads id=1]
Yakubu overleed gisteravond in het ziekenhuis in zijn geboorteplaats Tema in Ghana. Hij was al lange tijd ernstig ziek. Anthony Baffoe van de Ghanese voetbalbond bevestigt het nieuws.

Yakubu kwam in 2000 als 17-jarig talent van de Ghanese club Great Mariners naar Ajax, waar hij vijf jaar speelde. Hij kwam bij de Amsterdammers tot 88 wedstrijden in de hoofdmacht. In 2002 en 2004 werd hij met Ajax landskampioen. In 2002 won hij met Ajax ook nog de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal.

De bikkelharde middenvelder stapte in de zomer van 2004 over naar Vitesse, waar hij nog vijf jaar speelde. Yakubu kwam in 170 profduels voor Ajax en Vitesse niet tot scoren. Wel was hij goed voor vijf assists.
[quads id=1]

Yakubu kwam zestien keer uit voor de nationale ploeg van Ghana.
Bron: Bron: AD
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.