Geen brandstoftekort (meer) bij de politie

politie Suriname

De commotie die in het weekend ontstond bij het Korps Politie Suriname over een brandstoftekort hoefde volgens waarnemend korpschef Antonio Chin niet. Hij zegt dat door een verkeerde administratieve omschrijving bij het ministerie van Justitie en Politie miscommunicatie was ontstaan over het garanderen van de benzinelevering.

”Het is geen probleem, alles is al in orde”, zei Chin desgevraagd tegen de Ware Tijd. Sinds gisteren krijgen de voertuigen van het korps weer optimaal brandstof.

Er is in het weekend een bericht rondgestuurd dat de politie alleen bij hoge noodzaak zou moeten uitrijden. Dit was een maatregel om te voorkomen dat de voertuigen op gegeven moment geen brandstof zouden hebben.

Door de miscommunicatie is de factuur voor brandstof niet tijdig ingediend bij de oliemaatschappijen. Doorgaans gebeurt dit uiterlijk vóór het weekend. De waarnemend korpschef zegt dat er geen reden was tot paniek. “Er was niets bijzonders aan de hand”.

Ferdinand Welzijn, die tijdelijk de scepter zwaait op Justitie en Politie is in het buitenland en was niet bereikbaar om zijn visie te geven over wat er precies mis gegaan is bij de afdeling Technisch beheer van brandstoffen en de administratie.

Eerder dit jaar is het voorgekomen dat door benzinetekort arrestanten die voorgeleid of berecht moesten worden niet konden worden vervoerd. Hierdoor zijn er vaker strafzaken uitgesteld.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.