21-jarige profvoetballer Issa K. verdacht van omgang met 15-jarige

Profvoetballer Issa K. voor de rechter voor omgang met minderjarig meisje. De 21-jarige Issa K. moet maandag bij de rechter verschijnen omdat hij verdacht wordt van het hebben van omgang met een meisje van 15 jaar. Toen die omgang plaatsvond, was de profvoetballer van Cambuur Leeuwarden nog actief bij FC Utrecht.
[quads id=1]
K. staat samen met vijf anderen terecht: Len V. (20), Rodrick K. (22) en Mert Y. (22), Sjams D. (26) en Sultan S. (26). Len, Rodrick, Mert en Sultan zouden tussen januari 2013 en augustus 2015 omgang hebben gehad met hetzelfde minderjarige meisje. Issa K. en Sjams D. kwamen daar pas later bij. Zij worden verdacht gemeenschap met haar te hebben gehad in de periode tussen juni 2015 en augustus 2015. In die periode stond hij onder contract bij FC Utrecht.

K.’s advocaat Kenneth Jap-A-Joe bevestigt de aanklacht tegen K., maar wil inhoudelijk niet reageren. ,,Dat is niet in het belang van mijn cliënt. Tot de openbare zitting van maandag kan ik er niets over zeggen. Maandag zal er meer duidelijk worden.”

Cambuur Leeuwarden laat via woordvoerder Ruben Sijtsma weten dat de eerstedivisionist niet op de hoogte was van de strafzaak tegen K. ,,We willen de strafzaak van maandag ook eerst afwachten voor we er inhoudelijk iets over gaan zeggen. We gaan natuurlijk wel met Issa om tafel om dit met hem te bespreken.”
[quads id=1]
FC Utrecht, de club waar K. onder contract stond toen de omgang met het minderjarige meisje plaatsvond, zegt ook niet te weten van de strafzaak en wil verder ook inhoudelijk niet reageren op de strafzaak.

Issa K., geboren in Zeist, begon zijn profloopbaan in de jeugdopleiding van Vitesse, maar maakte in 2014 de overstap naar FC Utrecht. Daar maakte hij op 24 augustus 2014 zijn debuut tegen Feyenoord. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan FC Emmen, om aan het begin van dit seizoen te verkassen naar Cambuur Leeuwarden.
Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.