Video – Wie is verantwoordelijk voor de dood van 21 jarige Graciëla (Nederland)

Wie is verantwoordelijk voor de dood van studente Graciëla Gomes Rodrigues (21)? De bestuurder van een grijze Seat Ibiza speelt in ieder geval een belangrijke rol. Wie zat er in? Help mee, deel en tip alstublieft.

De vermoorde Graciëla Gomes Rodrigues heeft de nacht van haar dood in paniek met haar mobieltje nood-oproepen naar haar broer verstuurd. Die werden op dat moment echter niet opgemerkt.
[quads id=1]
Even na drie uur in de fatale nacht van donderdag 21 september ziet Graciëla’s broer Gilliard haar laatste berichtje binnenkomen. Graciëla heeft een uur eerder al herhaaldelijk alarm geslagen. Ze moet in paniek zijn geweest want even voor twee uur stuurt ze in vijf minuten tijd tien sos-berichten naar haar broer.

De laatste noodoproep blijkt bij de Krabbeplas in Vlaardingen vandaan te zijn gekomen. Als Gilliard zijn zus niet te pakken krijgt, belt hij onmiddellijk 112. Politieagenten vinden enkele uren later Graciëla’s stoffelijk overschot, gedumpt in een sloot. Ze blijkt te zijn doodgestoken.

Dezelfde ochtend wordt haar 31-jarige ex-vriend uit Schiedam aangehouden. Bekenden weten dat hij eerder heeft verklaard Gracie, zoals ze door vrienden wordt genoemd, te vermoorden als ze bij hem weggaat. Bij de politie houdt de man zijn kaken op elkaar.
[quads id=1]
In de zoektocht naar technisch bewijs ontdekt de politie dat Graciëla tot half één heeft gewerkt bij de KFC in Rotterdam en daarna in Schiedam is geweest. Omdat ze eerder is lastiggevallen door haar ex heeft Graciëla op haar smartphone SOS-oproepen ingesteld. Bij noodsituaties kan ze eenvoudig een alarmsignaal verzenden naar haar broer.

Waarschijnlijk is ze bij haar werk opgewacht door haar ex en met hem meegegaan. Onder dwang of vrijwillig? Dat is nog de vraag. Die nacht wordt door cameratoezicht vastgelegd dat een grijze Seat Ibiza de Minister Donkerstraat in de wijk Nieuwland inrijdt; tien minuten voordat Graciëla de noodberichten verstuurt vanuit de zelfde straat. Wat daarna in die straat gebeurt en hoe ze bij de Krabbeplas is gekomen, is nog onduidelijk. Gezien is dat de Seat rond half drie de straat weer uitrijdt en uit beeld verdwijnt.

Duikers hebben Graciëla’s mobieltje in de plas gevonden. Het apparaat wordt onderzocht. De voorlopige hechtenis van de verdachte Schiedammer is met zestig dagen verlengd. Nog steeds is de politie op zoek naar de drie fietsers die de nacht van donderdag 20 september bij de KFC hun fiets neerzetten rond 0.30 uur, toen Graciëla het restaurant uit liep. Mogelijk hebben ze daar de grijze Seat al gezien of hebben ze meegekregen dat Graciëla met iemand mee ging. Ook wordt nog een (brom)fietser gezocht die wellicht informatie heeft. Rond 3.00 uur die nacht reed die over het fietspad vanaf het Paviljoen aan de Krabbeplas richting de Zuidbuurt.

Bekijk hier de uitgebreide video van opsporing verzocht:
[quads id=1]

Eerdere berichten:

Video – 21-jarige Graciëlla Gomes vermoord. Getuigen gezocht! (Nederland)

**
Bron: Bron: AD
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.