Video – Surinaamse jaguar erg gewild onder de Chinese gemeenschap

jaguar Suriname

Een van de meest majestueuze roofdieren ter wereld, de Surinaamse jaguar, wordt bedreigd met uitsterven. “Er is een enorme vraag naar het vlees, de tanden en de huid. Wij moeten nu nadenken over hoe wij dit prachtige dier kunnen beschermen”, bevestigt Margareta Malontie, districtscommissaris van Sipaliwini.
[quads id=1]
Ze roept op tot onderzoek en gepaste maatregelen om uitsterven van de Surinaamse jaguar te voorkomen. Paul Ouboter, wetenschapper en onderzoeker aan de Anton De Kom Universiteit van Suriname, bevestigt dat de jaguar in ernstig gevaar is. Onderzoek wijst volgens hem uit dat het beest erg gewild is bij onder andere de Chinese gemeenschap. “Die gebruikt alles van het dier: het vlees, de botten, tanden en huid.” De Chinezen gaan ervan uit dat het eten van jaguarvlees een medicinale werking heeft.

Er is volgens hem een onderzoek gaande in de natuurlijke omgeving van het dier om te weten te komen hoe uitgedund het aantal jaguars is. “We hebben vijf jaren lang foto’s laten ‘trappen‘ in het Brownsberg-gebied, waar camera’s geplaatst worden die automatisch afgaan als de dieren langsgaan. De data worden nog verwerkt door studenten van de universiteit, waardoor we zullen kunnen aangeven in welke mate de dieren minder voorkomen. Maar ik kan nu al zeggen dat het er niet goed uitziet”, zegt Ouboter.
[quads id=1]
De Jaguar in Suriname is een fantastisch dier. Bekijk hier een mooie video erover:

Onlangs kregen we ook een minder leuke video binnen van een hele grote jaguar. Ook gemaakt in ons land. Klik op de video om het te bekijken. De video kan schokkend overkomen. Houdt u daar rekening mee:

Bron: DWT
Foto’s gevonden op het internet.
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.