Strafeis Etienne Boerenveen: 20 jaar!!

Het Openbaar Ministerie heeft maandag een aanvullende aanklacht ingebracht tegen Etienne Boerenveen, één van de verdachten in de Decembermoorden-strafzaak. Naast onder meer medepleging van moord wordt hem nu ook “behulpzaam zijn” aan de gepleegde strafbare feiten ten laste gelegd.
[quads id=1]
Auditeur-militair Roy Elgin beschreef uitgebreid het vermoedelijk aandeel van de toenmalige bataljonscommandant in de moordpartij van 8 december 1982. Daarbij maakte hij ook gebruik van Boerenveens eigen getuigenverklaringen. De verdachte had als opdracht “het alarmplan” in werking te stellen, waarbij onder meer de landingsbaan van de luchthaven te Zanderij werd gebarricadeerd en wegen in het Zanderij-gebied werden afgesloten.

Verschillende getuigen hebben verklaard dat Boerenveen op 8 december 1982 in Fort Zeelandia aanwezig was. Los had de verdachte zelf verklaard dat de legerleiding waar hij deel van was verschillende plannen had waarbij ook rekening werd gehouden met “contra militaire acties” .
[quads id=1]
Elgin concludeert dat Boerenveen aanwezig was in het fort en dus betrokken is geweest bij de planberaming of op de hoogte moet zijn geweest. Hij achtte hem strafbaar en eiste een gevangenisstraf van twintig jaar.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save