Moet het systeem van de brandweer en de politie veranderen?

brand Paramaribo

Verhitte buurtbewoners De Boerbuitenweg: “Na soso nonsens deng mang e leg uit’

Buurtbewoners zijn nog steeds geshockeerd na de brand aan de De Boerbuitenweg, waarbij twee jongens het leven hebben gelaten. Het pand is door tot nog toe onbekende redenen in brand gevlogen gisterochtend.

De buren die het ongeval van dichtbij hebben meegemaakt, zijn niet te spreken over de werkwijze van de politie en de brandweer.

In gesprek met Suriname Herald zeggen de buurtbewoners dat de hulpverlende autoriteiten enorm hebben gefaald in hun optreden gisterochtend.

“Solanga piking nengre de in a oso, a no teng fu vertraag moro. A no bung, echt a fout. A heri systeem mus kenki. Deng brandweer e kong sondro watra; watra e kong achteraf. Sang na a soort nonsens dati?”, vraagt Olu, een van de buurmannen zich af. Hij zegt dat hij samen met anderen het huis in wilde gaan om de twee jongens te helpen. Zij werden echter tegengehouden door aanwezige politiemannen.

“Mi sjie fa deng tjiengmang e dede, dan an no kang tak te ju wan go jepi dan skowtu e hoor ju tegen,” zegt hij droevig.

De buurtbewoners benadrukken dat de brandweer laat is gearriveerd om de brand te blussen. “Meerdere mensen hebben gebeld en uitdrukkelijk gezegd dat er kinderen in het huis zijn. Waarom komen ze dan zo laat? Deng mang na soso nonsens deng mang e kong leg uit now,” zegt een buurman die tijdens de brand in het huis wilde. Volgens hem treft de brandweer de grootste blaam. “A san dis e wer mi ede boi, ernstig. Deng tjing mang e bar mi ete tak jep mi, want we gaan dood,” vervolgt hij. Hij vindt dat er op het gebied van brandveiligheid een duidelijk beleid vanuit de overheid moet komen.

Gerelateerde verhalen:

Video – Mijn herinnering aan mijn broertjes Gian & Merquel

Inzamelingsactie via stichting Amor Vitae voor familie na brand

Geschreven door Jason Pinas
Bron:Suriname Herald
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.