Video – Melvin Arduin ‘opzettelijk van het leven beroofd’ door 20-jarige

Justitie verwijt de 20-jarige Rotterdammer Henk van A. die wordt verdacht van de dodelijke mishandeling van Melvin Arduin (56) in februari dit jaar, de Capellenaar opzettelijk om het leven te hebben gebracht. Komende week staat hij in een zogenoemde pro forma-zaak tegenover de Rotterdamse rechtbank in de extra beveiligde rechtszaal.
[quads id=1]
Arduin werd in het weekeinde van 4 en 5 februari voor café De Vaag aan de Rotterdamse Straatweg zo zwaar mishandeld dat hij later in het ziekenhuis overleed. Een scheur in een bloedvat in zijn hersenen werd de man uit Capelle aan den IJssel fataal. Kort voor de mishandeling had Arduin in de kroeg een ruzie gesust. Toen hij daarna naar huis wilde gaan werd hij buiten te grazen genomen.

Ruim twee weken na de fatale mishandeling werd de autohandel van de verdachte op naam van een familielid gezet waarna hij vluchtte naar Spanje. Het bedrijf in Rotterdam-Alexander was eerst van zijn vader die in Crooswijk bekend stond als ‘Henkie drievinger’. De man verongelukte oktober vorig jaar in Spanje, waarna junior het automobielbedrijf ging runnen.

Bij de uitvaart van de autohandelaar moest de politie er aan te pas komen om de rouwstoet van grote en dure auto’s die door Rotterdam een rondrit maakte, in goede banen te leiden. Er werd zwaar vuurwerk bij afgestoken. Na de uitvaart op Begraafplaats Crooswijk kreeg de overleden autobaas nog een eerbetoon bij de zaak in Rotterdam-Alexander en daar liep het uit de hand. De politie moest ingrijpen, omdat de rouwenden de regels overtraden.
[quads id=1]

Tijdens het politieonderzoek naar de dood van Melvin Arduin werden nog twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadigheden.
Bekijk hier de video van de ‘overdreven’ uitvaart van de vader van de 20-jarige:

Bekijk hier het filmpje van Opsporing verzocht:

Bron: AD

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.